SPREMNI ZA VEČITE: Trener vojvodine Slavoljub Đorđević optimista pred početak Superlige

S. BAJIĆ

11. 07. 2021. u 22:12

TIM sa "Karađorđa" je potpuno spreman za start sezone, na kojem, najpre, u petak gostuje Crvenoj zvezdi, a odmah zatim dočekuje Partizan.

СПРЕМНИ ЗА ВЕЧИТЕ: Тренер војводине Славољуб Ђорђевић оптимиста пред почетак Суперлиге

Foto: FK Vojvodina

To ističe Slavoljub Đorđević, trener Vojvodine, koja je u subotu uveče u generalnoj probi pred nekoliko stotina navijača remizirala bez golova sa izraelskim Makabijem iz Netanje. Novosadski strateg je zadovoljan izdanjem svojih izabranika u kontrolnom meču na koji je izveo gotovo dve postave i na delu video 19 igrača.

- S obzirom na činjenicu da nas odmah na početku Superlige očekuju dueli sa "večitima", u pripremnom periodu smo i tražili rivale koji igraju tvrdo i upriličili gotovo takmičarske utakmice - kaže Đorđević.

- Rezultat nije bio u prvom planu, ali je disciplina u igri očigledna. Osim toga, nije bilo mnogo lepote, ali se zato vidi uložen trud i rad u prethodnih mesec i po, kao i, siguran sam, naše ideje u igri. Takođe, siguran sam da su fudbaleri Vojvodine spremni za početak sezone.

Trener Novosađana smatra da će njegova ekipa tek u narednom periodu moći da pokaže svoje pravo lice posle napornih priprema. Ipak, naglašava da startna postava u revijalnoj utakmici sa Makabijem nije znak da će u tom sastavu i krenuti u uvodni meč superligaškog karavana.

- Mnogo nam je svima značio dolazak navijača na tribine, i iskreno, imao sam pozitivnu tremu da vodim tim pred njima. Svesni smo koji klub predstavljamo i trudićemo se da ove sezone ostvarimo što bolje rezultate. U odmeravanju sa ekipom kao što je Makabi, teško je igrati lepršavo, ali s druge strane smatram da smo veoma dobro stajali u bloku i bili koncentrisani. Ima još prostora za napredak, kao i za promene u igri. Moramo poraditi najviše na samopouzdanju, jer su igrači bili u velikom grču, pošto su posle godinu i po igrali pred navijačima.

Pored dva derbija odmah u uvertiri šampionata, Vojvodinu očekuje i dvomeč sa Panevežisom u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

- Bilo bi nam, svakako, lakše pred izlazak u Evropu bilo da u prvenstvu startujemo sa nekim lakšim rivalom. Međutim, privilegija je da imamo ovakav ritam, zato što se vraća publika na stadion i očekujemo veliki broj navijača. Zvezda i Partizan verovatno imaju veći pritisak od nas, jer neće im biti lako sa nama. Treba Vojvodinu pobediti - zaključio je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)