KLASIK JUŽNOAMERIČKOG FUDBALA (NEDELJA, 2.00) IZMEĐU BRAZILA I ARGENTINE ODLUČIVAĆE O PRVAKU KOPA AMERIKE Mesi za prvenac, domaćin za desetku

Promo

10. 07. 2021. u 10:00

Bolje i zanimljivije finale, nije moglo da se poželi. Kulminacija 47. izdanja Kopa Amerike, zakazana je za noć između nedelje i ponedeljka (2.00, Arena sport) kada će se na čuvenoj “Marakani” u Rio De Žaneiru sastati Brazil i Argentina.

КЛАСИК ЈУЖНОАМЕРИЧКОГ ФУДБАЛА (НЕДЕЉА, 2.00) ИЗМЕЂУ БРАЗИЛА И АРГЕНТИНЕ ОДЛУЧИВАЋЕ О ПРВАКУ КОПА АМЕРИКЕ Меси за првенац, домаћин за десетку

FOTO: AP

Klasik južnoameričkog fudbala odlučiće vladara egzotičnog kontinenta za naredni period. Ulozi su, jasno je, ogromni, naročito za Argentince i Lea Mesija koji godinama sanja o trofeju sa reprezentacijom.

Suša pehara već predugo traje i mađioničar iz Rosarija će, nema dileme, dati sve od sebe da razgali čitavu naciju. Sa druge strane terena imaće domaćina koje predvodi njegov veliki prijatelj Nejmar, bivši saigrač iz Barselone i još jedan igrač kojeg svrstavamo u redove fudbalskih umetnika.

Argentici su do finala stigli pobedivši Ekvador u četvrtfinalu bez većih problema (3:0), pa zatim i Kolumbiju u polufinalu, kada je trijumf zlata vredan izvojevan nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Brazil u nokaut rundi nije previše blistao, pošto je minimalnim pobedama nad Čileom i Peruom stigao do prilike da se sa najvećim rivalom bori za odbranu pehara osvojenog 2019. Što se tiče “gaučosa”, oni su prvaci južnoameričkog kontinenta bili poslednji put 1993. Od tada su igrali u četiri finala i svaki put izgubili, dva puta od Brazila (2004, 2007) i dva puta od Čilea (2015, 2016).

Da tradicija bude još neugodnija za Mesija i drugove, njihov poslednji poraz je bio pre dve godine i to baš protiv “Selesaa”, takođe na Kopa Amerika. Forme i jednih i drugih nisu išle uzlaznom putanjom kako je turnir odmicao, već suprotno. Verovatno je na to uticao i pritisak ali i umor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri