PRIKUPLJAJU NOVAC DA NADOKNADE DUŠEVNU BOL DEVOJČICE: Nemica zaplakala zbog poraza na EURO 2020, Britanci odmah reagovali (FOTO)

Novosti online

04. 07. 2021. u 09:05

DEO javnosti se naslađivao fotografijom sa evropskog prvenstva koja je postala viralna, a veći deo osuđuje takvo ponašanje i prikuplja pomoć za devojčicu.

ПРИКУПЉАЈУ НОВАЦ ДА НАДОКНАДЕ ДУШЕВНУ БОЛ ДЕВОЈЧИЦЕ: Немица заплакала због пораза на ЕУРО 2020, Британци одмах реаговали (ФОТО)

FOTO: Tanjug

Ružni komentari krasili su fotografiju uplakane devojčice nakon eliminacije reprezentacije Nemačke sa evropskog prvenstva u fudbalu. Preovladali su pristojni Britanci i brojne poznate ličnosti koje su stale na njenu stranu. 

Jedan od njih je biznismen iz Velsa DŽoel Hjuz. On je pokrenuo humanitarnu akciju kako bi "vratio osmeh na lice nemačkoj devojčici". 

- Nisu svi Englezi idioti - poručio je Hjuz! 

Legendarni fudbaler Gari Lineker imao je oštar komentar na dešavanje.  

- Apsolutno odvratno. Bolesna ksenofobija. 

"JustGiving" je naziv stranice koju je Hjuz pokrenuo sa ciljem da se uplati novac koji bi bio prosleđen roditeljima devojčice, kao neka vrsta naknade za pretrpljeni duševni bol zbog vređanja koje je pretrpela - od strane britanskih navijača. 

On je u izjavi engleskim medijima rekao da ovom akcijom želi i da skrene pažnju ljudima na internet nasilje koje se dešava svuda oko nas i da je ovo dobra prilika da se ukaže na ovu sve učestaliju pojavu u čitavom svetu.

Za samo dva dana od pokretanja akcije, sakupljeno 25.000 funti koje je Hjuz namenio porodici nemačke devojčice. On još uvek nije uspeo da stupi u kontakt sa njima, mada pokušava, i veruje da će uspeti u tome! 

Hjuz je na kraju rekao da ako porodica devojčice ne bude pronađena ili ne želi da prihvati novac, novac će donirati "u svrhu koja je usko povezana sa duhom kampanje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)