MILOŠ VASIĆ IMA KORONU: Srpski veslački reprezentativac pozitivan na Kovid-19

Novosti online

03. 07. 2021. u 21:18

NAKON obavljenih obaveznih antigenskih testiranja na aerodromu u Tokiju konstatovano je da je srpski veslač Miloš Vasić pozitivan na virus COVID-19.

МИЛОШ ВАСИЋ ИМА КОРОНУ:  Српски веслачки репрезентативац позитиван на Ковид-19

FOTO: M. Vukadinović

Veslački tim Srbije koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju sleteo je na aerodrom “Haneda” u Tokiju odakle je trebalo da nastavi putovanje ka Tojami gde je predviđeno da se priprema za početak OI.

Veslački tim Srbije, koji čine trener Nikola Stojić , veslačica Jovana Arsić i veslači Martin Mačković i Miloš Vasić, prethodno je testiran u Atini 96 sati i 72 sata pred polazak u Japan i dobili su negativne rezultate na prisustvo virusa COVID-19.

Miloš Vasić trenutno nema simptome zaraze virusom i oseća se dobro, kao i svi ostali članovi ekspedicije veslačkog tima Srbije.

Prema protokolima Organizacionog komiteta “Tokio 2020” i Vlade Japana, Miloš Vasić će biti u karantinu narednih 7 dana, nakon čega će biti testiran i ukoliko na dva uzastopna testa bude negativan na prisustvo virusa COVID-19, biće mu dozvoljeno da nastavi pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

Takođe, ukoliko niko iz ekspedicije veslačkog tima Srbije ne ispolji simptome zaraze virusom COVID-19 biće im dozvoljeno da nastave put ka Tojami u kojoj je predviđeno da se obave završne pripreme pred Olimpijske igre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)