NOVO RUKOVOSTVO DO 15. DECEMBRA: Održana sednica skupštine FSS

Novosti online

30. 06. 2021. u 17:44

U SPORTSKOM centru u Staroj Pazovi održana je sednica Skupštine FSS kojom je predsedavao Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

НОВО РУКОВОСТВО ДО 15. ДЕЦЕМБРА: Одржана седница скупштине ФСС

FOTO: FSS

Sednici Skupštine prisustvovalo je 48 od 67 delegata koji su na početku aplauzom pozdravili posebne goste, počasnog predsednika FSS Tomislava Karadžića i selektora najboljeg nacionalnog tima, Dragana Stojkovića.

Rad Skupštine pozdravili su i ispratili gosti iz FIFA, gospođa Laura Dijak, i UEFA, Luka Nikola, Jan Hafner i Marios Georgiju. Delegati Fudbalskog saveza Srbije usvojili su Izveštaj o radu Izvršnog odbora za 2020. godinu.

Usvojen je Izveštaj o finansijskom poslovanju FS Srbije za 2020. godinu i Izveštaj revizora. Nadzorni odbor i Finansijska komisija ocenili su da je poslovanje Fudbalskog saveza u periodu od 1. januara 2020. do 31. decembra 2020. godine bilo racionalno, da su sredstva trošena namenski i u skladu sa finansijskim planom.

Oni su pozitivno ocenili opredeljenje Saveza da i u vreme pandemije uzrokovane virusom Covid – 19 ulaže značajna sredstva u stručno – pedagoške aktivnosti, kao i u razvoj amaterskog fudbala. Posle iscrpne analize Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara, delegati Skupštine usvojili su Izveštaj o radu, zatim i Finansijski izveštaj u kojem je konstatovano da je FS Srbije u 2020. godini poslovao uspešno.

Skupština FSS je postigla i saglasnost oko usaglašavanja propisa, izbora i rokova. Novo rukovodstvo FSS biće izabrano do 15. decembra 2021. godine, dok će izbori biti raspisani posle usvojenih izmena Statuta FSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!