ALEKSANDAR STANOJEVIĆ PREZADOVOLJAN ANGAŽOVANJEM GOMEŠA: Neka da deset golova, nema pritiska

M. Blažić

30. 06. 2021. u 15:00

VELIKI teret sa leđa pao je svima u Partizanu kada su u utorak u prepodnevnim časovima videli Rikarda Gomeša nasmejanog sa crno-belim dresom u rukama u društvu Miloša Vazure i Ivice Ilieva, a već nešto iza ponoći narednog dana dobro poznato lice se pojavilo u hotelu “Primus” u Ptuju, bazi fudbalera Aleksandra Stanojevića. Strateg “valjka” je praktično od prvog dana povratka u Humsku kuburio sa klasičnim napadačima i sada, konačno, može mirno da kuje planove za izazove koji slede.

АЛЕКСАНДАР СТАНОЈЕВИЋ ПРЕЗАДОВОЉАН АНГАЖОВАЊЕМ ГОМЕША: Нека да десет голова, нема притиска

FOTO: FK Partizan

Ne krije Stanojević koliko je realizacija ovog posla značajna za Partizan i veruje da će drugi mandat internacionalca sa Zelenortskih ostrva biti podjednako uspešan kao i prvi.

-Naravno vrlo sam zadovoljan, želeli smo da ga angažujemo i najznačajnija stvar u celoj priči je da je on želeo da dođe u Partizan. Pouzdano to znamo, imao je mnogo dobrih ponuda,

BANjAK U KAIRATU

OZNAČEN je kao neko ko bi ovog leta trebalo da napusti Partizan, delovalo je u nekom trenutku da od odlaska neće biti ništa, a onda se sve desilo praktično preko noći. Kamerunski defanzivac Frenk Banjak je juče u jutarnjim časovima napustio bazu crno-belih, prethodno potpisavši ugovor sa potencijalnim rivalom Crvene zvezde u kvalifikacijama Lige šampiona Kairatom. Partizan je na ime obeštećenja za tamnoputog defanzivca inkasirao 500.000 evra.

finansijski boljih nego što je to naš klub mogao da mu pruži. Samo da bi došao da igra kod nas, jer ima emociju prema Partizanu. Lepo mu je bilo ovde. Sa te strane sam zadovoljan, došao je neko ko je već bio ovde. Doveli smo proverenog igrača - počeo je priču, o, veruju svi u Partizanu, kapitalnom pojačanju.

Od dolaska u Partizan septembra prošle godine Stanojević je često apostrofirao da su mu u timu potrebni igrači koji znaju šta je klub i osećaju težinu dresa. Sada je dobio stranca po tom “kalupu”.
- Tako je, to je važno. Hteli smo Engoja, on nema pojma gde je Srbija, a kamoli da oseća klub. Dakle, ne vodimo se samo time, ali kad idete u tom pravcu da sklopite i jedno i drugo, još bolje. Bio nam je potreban pokretljiv napadač, koji ima visinu u defanzivnom i ofanzivnom prekidu. Njegova najveća osobina je da je golgeter. Nema opterećenje od nas, neka da i deset golova.
26 golova postigao je Rikardo Gomeš u prvom mandatu u Partizanu

ODLASCI SAMO PLANSKI

NE želi Aleksandar Stanojević da mu se ponovi situacija iz leta 2011. kada je nekoliko dana pre starta evropskih kvalifikacija ostao bez Stefana Savića.

-Pričaćemo o tome, postavićemo granicu. Ne mogu da kažem, niko ne može da ide danas. Nadam se da neće otići neko sedam dana pred evropsku utakmicu. Onda možemo da napravimo dogovor da ostane barem evropsku utakmicu. 

Zanimljivo je da je Rikardo već bio blizu saradnje sa Stanojevićem.

- Dok sam bio trener Kacije, pratili smo ga i skautirali, pa smo onda saznali da je u pregovorima s Partizanom. Ja sam u dogovoru s Ilievim, kada sam čuo da je blizu Partizana, odustao od njega. Ima toliko igrača na ovom tržištu i u Evropi i svetu, i sad baš da uzmem igrača koji je u pregovorima s Partizanom. Nije baš profesionalno.

Iskusni napadač je zbog Partizana odbio značajno unosnije inostrane ponude.

-Evo reći ću vam, lično mi je Iliev rekao, jer je imao ponudu u ruci. Ponuda je bila više nego dupla na godišnjem nivou, možda i troduplo u odnosu na Partizan na godišnjem nivou. Iliev je taj ugovor video, imao ga je u ruci. Pitajte njega, on bolje zna. Nije profesionalno da kažem koji je klub u pitanju, ali to je činjenica - završio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!