HOLANDIJA ODAVNO NIJE FUDBALSKA SILA, Češka razbila "lale" na Euro 2020, De Liht "crveneo"(VIDEO)

A. Ilić

27. 06. 2021. u 17:20 >> 19:55

FUDBALERI Češke igraće u četvrtfinalu nakon što su na "Puškaš Areni" savladali Holandiju sa 2:0.

ХОЛАНДИЈА ОДАВНО НИЈЕ ФУДБАЛСКА СИЛА, Чешка разбила лале на Еуро 2020, Де Лихт црвенео(ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

"Lale" su meč završili sa igračem manje, jer je u 52. minutu Matijas de Liht dobio crveni karton. Igrao je rukom, a nakon provere VAR snimka Sergej Karasev pokazao mu je put ka svlačionici. 

Dobro su Holanđani otvorili meč. Imali kontrolu lopte, pokušavali da napadnu, ali u prvom poluvremenu nisu imali završnicu. Prvu ozbiljniju priliku u 37. minutu imao je Barak na dodavanje Masopusta, šutirao je kraj gola. 

Drugo poluvreme počelo je šansom Holandije. U 51. minutu Malen je zaobišao nekoliko igrača Češke, probao i golmana Vaclika, ali mu je čuvar mreže Češke pokupio loptu. 

Samo minut kasnije De Liht je kao poslednji igrač odbrane u padu namerno igrao rukom. Sergej Karasev pogledao je VAR, te preinačio svoju odluku da mu da žuti karton i poslao ga u svlačionicu. 

Dvanest minuta u nastavku trebalo je Češkoj da reši pitanje pobednika. Holeš je u 68. minutu doneo prednost svom timu nakon povratne lopte Kalasa. Strelac prvog gola bio je asistent u 80. minutu kada je proigrao Šika za 2:0. 

HOLANDIJA - ČEŠKA 0:2
(Holeš 68', Šik 80) 

Sudija: Sergej Karasev (Rusija)

Holandija (3-4-1-2): Stekelenburg - De Fraj, De Liht, Blind (Bergajs 82') - Damfris, De Jong, De Ron (Veghorst od 73'), Van Anholt - Vajnaldum - Depaj, Malen (Promes od 56') .

Češka (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Čelustka, Kalas, Kadežabek - Holeš (Kral od 85'), Souček - Masopust (Jangto 79'), Barak (Sadilek od 91') , Ševčik (Hložek od 85') - Šik (Krmenčik od 91') .

KRAJ MEČA

90. MINUT - Povukao je Barak kontru, izborio se samo za korner. Utakmica je produžena šest minuta. 

89. MINUT - Promese i Bergajs pokušali su da kombinuju, ali odlično reaguje odbrana. 

80. MINUT - MUK MEĐU NAVIJAČIMA HOLANDIJE - Šik uvećava prednost Češke. Dobro ga je proigrao Holeš. 

68. MINUT  - GOL ČEŠKA - Holeš koristi povratnu loptu Kalasa i glavom matira Stekelenburga iz neposredne blizine. 

65. MINUT - Katežabek se našao u dobroj šansi. Damfris blokira. Sve opasnija Češka, pokušavaju strpljivo da pronađu rupu u odbrani i iskoriste igrača više. 

52. MINUT -  HOLANDIJA SA IGRAČEM MANjE - Matijas de Liht je igrao namerno rukom, dobio je od Sergeja Karaseva prvobitno žuti karton, a nakon toga proverio je Rus i VAR. Nakon čega je preinačio svoju odluku i Holanđaninu dodelio žuti karton. 

51. MINUT - ODLIČNA PRILIKA ZA HOLANDIJU - Malen je prošao pored nekolicine igrača, izašao pred Vaclika, pokušao da ga zaobiđe, ali je golman Češke uspeo da mu pokupi loptu. 

FOTO: AP/Tanjug

46. MINUT - Kadežabek je završio na travi, bila mu je potrebna medicinska pomoć, nastavlja meč. 

PRVO POLUVREME 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Bolja je bila Holandija. Imali su domaći terensku inicijativu uprkos tome što nisu imali završnicu. Nadamo se da će drugo poluvreme doneti više uzbuđenja. 

47. MINUT - Pretio je Depaj sa pet metara, šutira kraj gola. 

39. MINUT - Denzel Damfris pokušava lukavo da napuca nekog od protivničkih igrača i na taj način preusmeri loptu u mrežu Češke, ali mu ne polazi za rukom. Zanimljivo je da Holandija do sada nema udarac u okvir gola. 

FOTO: AP/Tanjug

37. MINUT - VELIKA ŠANSA ZA ČEŠKU - Barak je iskoristio dodavanje Masopusta, ali je De Liht blokirao njegov pokušaj iskosa. 

34. MINUT - Prvi korner za Češku. De Liht blokira udarac u presudnom momentu. 

30. MINUT - Šik šutira ka golu Stekelenburga, a golman Holandije sigurno reaguje. 

20. MINUT - Prete Holanđani, za sada jalovo, a Češka čeka svoju priliku iz kontri. 

13. MINUT - Obećavajući napad za Holanđane rezultirao je kornerom! Bilo je opasno pred golom Češke! Istrčao je bespotrebno golman Vaclik, Damfris došao do lopte pre njega, prebacio ga, ali otišao je suviše iskosa...

FOTO: AP/Tanjug

10. MINUT - Pogrešio je Kalas u odbrani, a to nisu iskoristili napadači Holandije. Za sada domaćin kontroliše loptu ali nedostaje završnica. 

7. MINUT - Dobra šansa za Holandiju. Blind je pomoćnom igrom nakon kornera spustio loptu, na kraju ipak ofsajd. 

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Puškaš Arena"

Pratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina