RAPSODIJA DANSKE ZA ČETVRTFINALE EURA: Dolberg i Brajtvajt pregazili Vels (VIDEO)

Novosti online

26. 06. 2021. u 17:20 >> 19:54

DANSKA se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva koji su ubedljivo savladali Vels sa 4:0.

РАПСОДИЈА ДАНСКЕ ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ ЕУРА: Долберг и Брајтвајт прегазили Велс (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Fantastičan fudbal prikazali su Simon Krej i drugovi, razneli su Vels na "Johan Krojf Areni" i pokazali da nikome neće biti lako kada se namerače na njih.

Pokušao je Vels na početku meča da se nadigrava, no Danska je povećala u brzinu više i krenula da pleše po terenu. Prednost skandinavskoj selekciji doneo je Kasper Dolberg u 27. minutu i to je bio jedini pogodak u prvom delu meča.

FOTO: AP/Tanjug

Isti igrač je duplirao prednost. Danska nije odustajala od napadačke igre i nagrađena je sa još dva pogotka. Strelci trećeg, odnosno četvrtog gola bili su Joakim Mele i Martina Brajtvajt.

Ovo je Danskoj drugi put na prvenstvu Evrope da postiže četiri gola na jednoj utakmici (pobeda protiv Rusije 4:1), a prvi put da je mreža Kaspera Šmajhela ostala netaknuta.

Ova selekcija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika Holandija - Češka.

Vels - Danska 0:4 (0:1).

Stadion: "Johvan Krojf Arena". Sudija: Danijel Zibert (Nemačka). Strelci: Dolberg u 27. i 48. minutu, Mele u 88. i Brajtvajt u 90+6 minutu za Dansku. Crveni karton: Vilson u 90. minutu (Vels).

Vels (4-2-3-1): Vord - Roberts (od 40. Vilijams), Rodon, Mefam, Dejvis - Morel (od 60. Vilson), Alen - Džejms (od 78. Bruks), Remzi, Bejl - Mur (od 78. Roberts).

Danska (3-4-3): Šmajhel - Kristensen, Kjer (od 77. Andersen), Vestergard - Striger Larsen (od 77. Boilesen), Hojbjerg, Dilejni (od 60. Jensen), Mele - Damsgard (od 60. Norgard), Dolberg (od 69. Kornelijus), Brajtvajt.

DRUGO POLUVREME: Vels - Danska 0:4

90+7. MINUT - Kraj utakmice.

90+6. MINUT - Četvrti gol postigao je i Martina Brajtvajt. Primio je igrač Barselone loptu u kaznenom prostoru rivala, prevario čuvara i udarcem levom nogom matirao Vorda. Zanimljivo da je linijski sudija najpre dosudio ofsajd, ali je nakon gledanja VAR-a pogodak priznat.

90. MINUT - Vilson je zaradio direktan crveni karton zbog grubog starta. Faulirao je sa leđa Melea i ispravno je postupio sudija Danijel Zibert što mu je pokazao put u svlačionicu.

88. MINUT - Tačku na i stavio je Joakim Mele. Jensen je poslao odličnu loptu na drugu stranu, Mele ju je primio grudima, sjajnom fintom se oslobodio čuvara i postigao novi gol za svoju selekciju. Ovo je drugi gol na šampionatu za fudbalera Atalante.

87. MINUT - Dve neverovatne prilike u jednom napadu promašila je Danska, posebno je neverovatno šta nije uspeo u gol da pretvori Martin Brajtvajt. On iz neposredne blizine nije uspeo da savlada Vorda.

78. MINUT - Sve je manje vremena za Velšane. Pokušavaju na sve načine da dođu do gola rivala, no Danci odlično stoje na terenu.

67. MINUT - Krenuli su izabranici Roberta Pejdža agresivnije ka golu rivala. Ipak, Skandinavci uspevaju da odole svim naletima, te mreža golmana Lestera još uvek miruje.

59. MINUT - Pokušao je Danijel Džejms. Došao je fudbaler Mančester junajteda do odbijene lopte, tukao volej udarcem iz prve, no blokirao je to Kristensen.

FOTO: AP/Tanjug

58. MINUT - Stala je Danska na loptu od kada je udvostručila vođstvo. Vels je krenuo malo više napred, ali za sada opasnosti po gol Švajhela nema.

48. MINUT - Opet Kasper Dolberg. Duplirao je prednost fudbaler Nice. Loše je reagovala odbrana Velsa, lopta se odbila na nogu sjajnog napadača kome nije bilo teško da se po drugi put upiše u strelce.

47. MINUT - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME: Vels - Danska 0:1

45+2. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

45. MINUT - Odlična šansa za Melea. Istakao se Vord dobrom intervencijom i od svega skandinavska selekcija je dobila samo korner.

42. MINUT - Nastavila je Danska da napada i posle vođstva. Očigledno da Kjer i drugovi žele da postignu još jedan pogodak i tako steknu kapitalnu prednost pred nastavak utakmice.

27. MINUT - Danska je povela! Fantastičan gol postigao je Dolberg. Primio je loptu, uneo je u sredinu i šutirao sa nekih 16 metara. Ništa nije mogao da uradi Vord.

21. MINUT - Imali su fudbaler Danske seriju od tri kornera, ali nijednom nisu zapretili Vordu tako da do promene rezultata nije došlo.

14. MINUT - Prete Velšani i za sada su oni ti koji dominiraju terenom. Hrabro su zaista u meč ušli izabranici Roberta Pejdža.

10. MINUT - Namestio je Bejl na levu nogu, sjajno šutirao sa nekih 19 metar, no lopta je otišla malo pored gola Šmajhela.

FOTO: AP/Tanjug

5. MINUT - Bolje je Vels otvorio utakmicu, izvela je ova selekcija i prvi korner, ali još uvek mreže miruju na "Johan Krojf Areni".

2. MINUT - Počela je prva utakmica osmine finala Evropskog prvenstva.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!