ZLATKO DALIĆ O IGRI HRVATSKE: Nisam nas zamišljao ovakve, moramo da budemo energičniji

Novosti online

19. 06. 2021. u 16:39

HRVATSKA posle dva odigrana meča na Evropskom prvenstvu u fudbalu ima samo jedan osvojen bod. Selektor ove reprezentacije Zlatko Dalić govorio je o utakmici sa Češkom (1:1).

ЗЛАТКО ДАЛИЋ О ИГРИ ХРВАТСКЕ: Нисам нас замишљао овакве, морамо да будемо енергичнији

FOTO: AP/Tanjug

Ovaj 54-godišnjak iz Livna je istakao da ovo nije Hrvatska kakvu je zamišljao.

- Nisam ni srećan ni zadovoljan, niti se osećam komforno. Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao, kakvu sam hteo. To nije ono što sam mislio kada smo počeli pripreme. Ali dobili smo još jednu šansu da u grupnoj gazi to popravimo i plasiramo se dalje - rekao je Dalić.

Selektor koji je "vatrene" odveo do finala Svetskog prvenstva je istakao da njegov tim nije izgledao dobro u prvom poluvremenu protiv Češke, dok je rival bio mnogo odlučniji.

- Na meni je taj posao, ne izgledamo kako bi trebalo da izgledamo, nismo kompaktni, što se posebno videlo juče u prvom poluvremenu. Sedam-osam igrača je došlo iz povreda, nisu uspeli da se uklope.

Upitan gde bi smestio Hrvatsku na EURU nakon svih do sada odigranih utakmica, trener je rekao da su "vatreni" uravo tamo gde i jesu – u bori za prolaz među 16.

- Nismo se nametnuli, to nije dobra Hrvatska koja ohrabruje, kakva bi trebala da bude, nismo na tom nivou sada. Imamo tu šansu da se popravimo u utorak s pobedom - ponovio je on, kazavši da rešenja za utakmice traži na treningu.

- Ja sam imao drugu koncepciju i viziju kako je to trebalo da izgledamo. Rešenja tražimo u hodu i nakon analize treninga. Tu smo pokušali da slažemo priču, tražimo najbolja rešenja. Sada nam preostaje da u tri dana napravimo bržu i energičniju ekipu da se možemo suprostaviti Škotima koji će biti motivisani i agresivni - dodao je Dalić.

Osvrnuo se potom i na sledećeg rivala Hrvatske.

- Škotska je trebalo da prođe puno bolje protiv Češke u prvoj utakmici. Imali su dosta prilika, ali su primili dva gola. Pokazali su veliku motivaciju i veliku borbenost. Oni će protiv nas biti isti jer i njima tri boda znače prolaz dalje, a i na svom su terenu. Biće teško, to je protivnik koji nema možda veliki kvalitet, ali moramo pripaziti, moramo odgovoriti na bolji način - ocenio je sledećeg suparnika Dalić.

Otkrio je i da će u utorak napraviti par promena u sastavu.

- Moraćemo napraviti dve-tri promene, moramo naći sveže, energičnije igrače. Menjam jer tražim najbolje“, dodao je. „Ja od bor be ne odustajem, od odgovornosti ne bežim. Ja verujem i to sam rekao momcima – verujem u njih, u ljude oko sebe i verujem u sebe, verujem da je u nama ostalo prkosa da to napravimo - zaključio je Dalić.

Podsetimo, Hrvatska je u prvoj utakmici ne Evropskom prvenstvu poražena od Engleske sa 1:0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)