INCIDENT SA PADOBRANCEM POSEBNO POGODIO DEŠANA: Selektoru Francuske vratila se trauma iz mladosti kad je ostao bez brata

Novosti online

16. 06. 2021. u 18:55

EKOLOŠKA organizacija "Grinpis" izvinila se zbog povreda koje je nekolicini navijača naneo njihov aktivista prilikom sletanja padobranom na minhenski stadion na meču Francuska - Nemačka (1:0).

ИНЦИДЕНТ СА ПАДОБРАНЦЕМ ПОСЕБНО ПОГОДИО ДЕШАНА: Селектору Француске вратила се траума из младости кад је остао без брата

FOTO: AP

Padobranac je nadletao travnjak "Alijanc arene" sa natpisom "Nafta napolje" pre nego što je izgubio ravnotežu i udario u kabl viseće kamere. UEFA je saopštila da je nekoliko ljudi primljeno u bolnicu.

- Nismo imali ovakvu nameru. Želeli smo da aktivista preleti stadion i pusti loptu sa sloganom na teren - naveo je portparol "Grinpisa" Bendžamin Stefen.

- Zbog poteškoća tokom leta, morao je da sleti na teren.

Posle prizemljenja, redari su ga sklonili sa terena, a UEFA je oštro osudila ovaj potez.

- To je bilo bezobzirno i opasno. Očekujemo reakciju pravnih organa - istakli su iz evropske kuće fudbala.

Incident probudio sećanje na porodičnu tragediju

Pun gneva je bio i akter meča u Minhenu Didije Dešan, selektor Francuske.

- Sramota je ovo što se desilo, za malo smo izbegli tragediju - rekao je Dešan.

- Najpre sam mislio da je sve ovo planirano, a kasnije je bilo dramatično, i na kraju je dobro što imamo samo povređene, mogla je da bude katastrofa. Mi smo morali da bežimo, a ja sam zaradio čvorugu, pošto sam udario glavom u vrh klupe.

Kako navode francuski mediji, Dešan je ovo posebno teško doživeo, budući da mu je rođeni brat poginuo u padu aviona, a tada je legendarni fudbaler imao 19 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)