OPET HAOS U SRPSKOM FUDBALU: Pijana publika bacala kamenice i pretila palicama, tukli se igrači i sudije (VIDEO)

Novosti online

15. 06. 2021. u 14:31

PREMLAĆIVANjE sudija, gađanje protivničkih igrača kamenjem pretnje palicama... nažalost ništa od ovoga nije novost u srpskom fudbalu, a što niža liga veće su šanse da će gostujući igrači i arbitri spas morati da traže u šumarcima i njivama oko terena. Poslednji takav slučaj desio se ove nedelje u Bajmoku.

ОПЕТ ХАОС У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Пијана публика бацала каменице и претила палицама, тукли се играчи и судије (ВИДЕО)

FOTO: Fejsbuk Printskrin

Fudbaleri zmajevačkog Obilića u okviru odigravanja poslednjeg, tridesetog kola, područne lige Subotica, gostovali su domaćinu „Radničkom 1905“ i kako kažu doživeli su neviđenu neprijatnost i linč na terenu. Lopta je dodaju, “pocrvenela od stida”.

- Na kraju meča, domaćini su pored verbalno upućenih nepristojnih reči, kao i gestikulativnih pokreta, hvatajući se pri tom za polni organ i fizički nasrnuli na naše igrače i predstavnike kluba, pri čemu su dva mlada igrača Obilića, Uzelac Vukašin i Marković Miloš izvukli deblji kraj i završili sa medicinskim kragnama oko vrata – rekli su iz FK Obilić.

Od samog ulaska na stadion kako dodaju, doživljavali su razne verbalne uvrede, koje su se kasnije nastavile i za vreme utakmice, što je na kraju meča kulminiralo i krajnje neljudskim postupcima pojedinaca F.K. „Radnički 1905“ kao i prisutnih oko 300 gledalaca koji prema trenutno važećim propisima, usled pandemije, nisu smeli biti na stadionu.

- Na tribinama je bilo prisutno trista navijača koji su od samog početka vređali naše igrače, bacali su pirotehnička sredstva na teren i gađali naše igrače kamenjem. Palicama su udarali po nastrešnici klupe za rezervne igrače, a koja se nalazi uz samu ogradu kojom je ograđen teren za igru. Većina tih navijača bila je u alkoholisanom stanju, a alkohol su konzumirali i tokom utakmice – ističu iz FK Obilić.

Na poluvremenu je predsednik FK Obilića Milan Šašić, videvši kuda sve to vodi i želeći da zaštiti svoje igrače i rukovodstvo, zatražio od delegata utakmice da naloži službenim licima za bezbednost na utakmici, da isprazne tribine, odnosno da se utakmica nastavi samo prema trenutno važećim propisima, odnosno bez publike. Ali delegat to nije učinio.

- Sredinom drugog poluvremena oko šezdesetog minuta, došlo je do koškanja igrača na terenu, pri čemu je nastala opšta tuča u kojoj su između ostalog domaći igrači (kojima su zbog opstanka u ligi bili potrebni bodovi sa ove utakmice) dva puta glavnog sudiju, koji je korektno sudio, oborili na travu. I pored toga sudija nije prekinuo utakmicu – nastavljaju iz ovog kluba.

Nakon dolaska u Zmajevo, sazvali su hitno sednicu Upravnog odbora gde je zaključeno da ovakav linč, vređanja i nesportsko ponašanje od strane domaćina „Radničkog 1905“ iz Bajmoka, nisu doživeli u svojoj višedecenijskoj bogatoj istoriji.

Smatraju da se o ovom incidentu moraju oglasiti čelnici Područne lige Subotica, ali i fudbalski savezi Vojvodine i Srbije, koji treba da kazne vinovnike ovog za fudbal i sport uopšte, sramnog i nedoličnog čina.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad