NEVEROVATNA PENAL SERIJA PRIPALA VILJAREALU: Španski klub osvojio Ligu Evrope, De Hea tragičar

Novosti online

26. 05. 2021. u 20:28 >> 23:55

VILjAREAL je osvojio Ligu Evrope posle neverovatne penal serije sa 11:10, posle 120 minuta fudbala u duelu sa Mančester junajtedom bilo je 1:1.

НЕВЕРОВАТНА ПЕНАЛ СЕРИЈА ПРИПАЛА ВИЉАРЕАЛУ: Шпански клуб освојио Лигу Европе, Де Хеа трагичар

FOTO: AP

Strašan meč viđen je na stadionu u Granjsku, na kraju "žuta podmornica" ima veliki razlog za slavlje. Ovo je španskom klubu prvi trofej u istoriji.

Fudbal je zbog ovog lepa igra. Penali su uvek lutrija, tako je bilo i sada - igrači su bili raspoloženi pogađali, i red je došao na golman. Džeronimo Rulji je pogodio, dok David de Hea nije i tako je postao tragičar kluba sa "Old Traforda".

HROJ Džeronimo Rulji brani penal De Hei/FOTO: AP

Viljareal se ovim trijumfom domogao Lige šampiona, pa će tako Španci imati čak pet klubova u elitnom takmičenju - Atletiko Madrid, Real Madrid, Barselona, Sevilja i Viljareal.

Što se utakmice tiče bila je sadržajna, Junajted je bio bolji rival i po šansama bliži pobedi, ali na kraju Ole Gunar Solskjer nije uspeo da osvojio prvi trenerski trofej na klupi "crvenih đavola".

Unai Emeri se pretplatio za trofeje Lige Evrope, ovo mu je četvrti trofej. Osvajao ga je sa Seviljom tri puta, a sada i sa "žutom podmornicom". Poveo je španski klub golom Đerarda Morena u 29. minutu. Junajted je od tog momenta počeo da napada, ali do odlaska na odmor nije uspeo da poravna rezultat.

Još jače su "crveni đavoli" krenuli ka golu Ruljija i to im se isplatilo. Igrao se 55. minut kada je Kavani pokazao zašto je gol-mašina. Šutirao je Mektominej, a Urugvajac natrčao na odbijenu loptu i samo je ubacio u nebranjnu mrežu.

Pokušavao je Junajted da pobedi pre produžetaka, u tome nije uspeo, pa se igralo dodatnih 30 minuta.

U tom periodu su i jedni i drugi igrali oprezno, pa se pristupilo jedanaestercima. Bolje se na kraju snašao Viljareal i ostvario najveći uspeh u istoriji kluba.

Sastavi timova:

VILjAREAL (4-3-3): Rulji - Fojt, Albiol, Tores, Alfonso Pedrasa - Pareho, Kapu, Trigeros - Moreno, Baka, Pino.

MANČESTER J. (4-2-3-1): De Hea - Van-Bisaka, Lindelef, Baji, Šo - Pogba, Mektominej - Grinvud, Fernandeš, Rašford - Kavani.

PENALI: Viljareal - Junajted 1:1 (11:10)

11:10 - De Hea promašuje

11:10 - Rulji

10:10 - Lindelef

10:9 - Tores

9:9 - Tuanzebe

9:8 - Gaspar

8:8 - Šo

8:7 - Kokelan

7:7 - Džejms

7:6 - Albiol

6:6 - Fred

6:5 - Gomez

5:5 - Kavani

5:4 - Pareho

4:4 - Rašford

4:3 - A. Moreno

3:3 - Fernandeš

3:2 - Alkaser

2:2 - Teles

2:1 - Raba

1:1 - Mata

1:0 - Moreno

DRUGI PRODUŽETAK: Viljareal - Junajted 1:1

120+3. MINUT - Kraj utakmice! Penali će odlučiti ko osvaja Ligu Evrope!

119. MINUT - Malo aktivne igre ima u drugom produžetku. Posle Mektomineja i Šo sada leži na trvi i žali se da je dobio udarac.

113. MINUT - Evo i prvih čarki u finalu. Kavani je prigovorio sudiji Turpanu što nije prekinuo igru zbog toga što je Mektominej ležao na zemlji.

106. MINUT - Počeo je drugi produžetak. Ukoliko za ovih 15 minuta ne bude golovo, penali će odlučiti o osvajaču Lige Evrope!

PRVI PRODUŽETAK: Viljareal - Junajted 1:1

105. MINUT - Kraj prvog produžetka!

100. MINUT - Mogao je i morao bolje Pako Alkaser. Primio je loptu u kaznenom prostoru Junajteda, ali završnica je bila loša.

98. MINUT - Ništa se ne dešava u ovim momentima na terenu. Uglavnom se igra na sredini terena.

91. MINUT - Počeo je prvi produžetak!

DRUGO POLUVREME: Viljareal - Junajted 1:1

90+3. MINUT - Posle 90 minuta fudbala nije bilo pobednika u Gdanjasku, tako da će se igrati produžeci.

90+2. MINUT - Pokušao je Pau Tores. Ne nalaze se često u poziciji da šutira. Sada je morao, ali nije to dobro uradio.

89. MINUT - Odlično je centrirao Šo, Pogba je šutirao glavom. Ipak, nije to uradio onako kako je želeo i ostalo je 1:1.

80. MINUT - Pritiska Junajted kako se meč bliži kraju. Deluje da Viljareal posustaje, ali promene rezultata nema.

72. MINUT - Šutirao je Šo iskosa sa leve strane. Uradio je to jako loše, ipak glavom je tu loptu Kavani skrenuo glavom ka golu rivala, ali je jedan igrač španskog tima sprečio pokušaj sjajnog 34-godišnjeg napadača.

RADOST Mektominej i Kavani proslavljaju gol koji je postigao Urugvajac/FOTO: AP

69. MINUT - Igra se u ovim momentima pred golom Viljareala, no ozbiljnih prilika nema od kada je Urugvajac poravnao rezultat.

57. MINUT - Tim Olea Gunara Solskjera na krilima izjednačenja krenuli su da kidšu ka golu Ruljija. Odmah je tukao Bruno, ali je bio neprecizan.

55. MINUT - Junajted je došao do izjednačenja! Šutirao je Mektominej, lopta se odbila, a kao i uvek Kavani se našao na pravom mestu i ubacio loptu u praznu mrežu.

48. MINUT - Zamalo da bude 2:0. Loše je regovao Baji i nastala je gužva u petercu Junajteda, ali su defanzivci kluba iz Engleske uspeli nekako da otklone opasnost.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme finala Lige Evrope!

PRVO POLUVREME: Viljareal - Junajted 1:0

45+2. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

45+1. MINUT - Protutnjao je kao brzi voz Pedrasa po desnoj strani, centrirao dobro, ali je Rulji uspeo da otkloni opasnost.

36. MINUT - Mogao je Junajted da bolje odigra napad. Lopta je došla do Mektomineja na desnoj strani terena, no umesto da pošalje loptu u kazeni prostor on je šutirao i uradio je to jako loše.

29. MINUT - Vodi Viljareal! Sjajno je Dani Pareho izveo slobodan udarac. Loptu je pratio Đerard Moreno i svladao je zemljaka na golu Junajteda. Ovo je španskom napadaču bio 30. gol u sezoni.

27. MINUT - Povukao je Pino loptu, tukao sa nekih 20 metar, ali je to uradio jako loše pa De Hea nije morao da reaguje.

23. MINUT - Prelep centaršut Bake rabonom, Tores je šutirao, no lopta je otišla preko gola.

16. MINUT - Prvi nešto ozbiljniji napada na utakmici. Dobra akcija "žute podmornice", lopta je stigla do Trigerosa koji nije dobro zahvatio loptu i poslao je visoko preko gola.

13. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja do sada. Junajted malo više napada, Rulji je za sada bez posla.

11. MINUT - Krvari defanzivac Viljareala Fojt. Nesrećno je udario glavom u koleno Pola Pogbe, ali deluje da će sve sa njim biti uredu i da će moći da nastavi utakmicu.

FOTO: AP

1. MINUT - Počela je utakmica u Gdanjsku!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna