ENGLESKA NAKON 55 GODINA U FINALU NA EURO 2020: Pričaće se o penalu, Vembli taličan za domaćina! (VIDEO)

A. Ilić

07. 07. 2021. u 20:47 >> 23:41

FUDBALERI Danske eliminisani su u polufinalu Evropskog prvenstva u fudbalu. Od njih je na Vembliju bolja bila selekcija Engleske.

ЕНГЛЕСКА НАКОН 55 ГОДИНА У ФИНАЛУ НА ЕУРО 2020: Причаће се о пеналу, Вембли таличан за домаћина! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva poštov je večeras pobedila Dansku posle 120 minuta borbe rezultatom 2:1 (1:1). 

Danci su poveli golom Damsgora u 30. minutu, a Englezi izjednačili autogolom Kjera u 39. Strelac pobedonosnog gola bio je Hari Kejn, nakon odbitka i pošto mu je Šmajhel odbranio penal u 105. minutu.

Istovremeno, Danci su imali svoje opasne pokušaje u napadu i strpljivo čekali svoju šansu. U 30. minutu, Danci su poveli, Damsgor je namestio loptu na 30 metara i poslao je pravo pod prečku Pikforda, koji je prvi put primio pogodak na ovom EP. 

Englezi su krenuli u ofanzivu, u 38. minutu Sterling je imao najbolju šansu na utakmici, ali je Kasper Šmajhel maestralno intervenisao. Ipak, samo minut kasnije, nakon što je Saka vratio oštru povratnu kroz peterac, Kjer je u želji da je izbije poslao u sopstvenu mrežu za 1:1. 

Ipak, u 104. minutu, sudija je pokazao na belu tačku, Mele je sa leđa oborio Sterlinga, VAR je potvrdio odluku glavnog arbitra. 

Odgovornost je preuzeo Kejn, čiji je udarac sjajno pročitao i odbranio nestvarni Šmajhel, ali je na odbijenu naleteo napadač Totenhema za 2:1.

Danci nisu imali više snage, Brajtvajt je imao još jedan opasan pokušaj, ali Englezi su sačuvali prednost i plasirali se u finale gde će se u nedelju od 21.00 sastati sa Italijom.

Engleska - Danska 2:1 (1:1) 
(Kejn 105'p, Kjer ag 39' - Damsgor 30')

Engleska (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stons, Megvajer, Šo - Rajs , Filips - Saka (Grejliš od 69' - Tripijer od 106'), Maunt (Foden od 95'), Sterling - Kejn.

Danska (3-4-3): Šmajhel - Vestergor (Vind 105'), Kristensen (Andersen od 79'), Kjer - Striger Larsen (Vas od 67'), Dilejni (Jensen od 88'), Hejbjerg, Mele - Damsgor (Pulsen od 67'), Dolberg (Norgard od 67), Brajtvajt

DRUGI PRODUŽETAK 2:1 

120. KRAJ MEČA 

119. MINUT - Ponovo je Sterling izašao pred Šmajhela koji mu je skinuo loptu i sačuvao mrežu. 

113. MINUT - Sterling je nanizao nekoliko fudbalera Danske, dodao do Kejna koji se spetljao u petercu, Kjer je odlično igrao odbranu nad fudbalerom Totenhema, a ovaj neželeći da rizikuje vraća loptu na centar. 

110. MINUT - Splasnuo je intenzitet igre nakon gola Engleske. Danci pokušavaju da naprave višak dodavanjima u prostor, ali neostaje im svežine za to. 

PRVI PRODUŽETAK 2:1 

105. MINUT - GOL HARI KEJN!  Kejn protiv Šmajhela oči u oči. Brani Šmajhel, a Kejnu se na nogu odbija lopta. Engleska vodi. 

102. MINUT - PENAL ZA ENGLESKU! Mele je oborio Rahima Sterlinga, negoduju Danci! 

101. MINUT - Englezi dodaju loptu na polovini gostiju, Danska ne dira loptu. 

100. MINUT - Danska u produžetku gotovo da ne prelazi na polovinu Engleske. Ne uspevaju vezisti, a ni napadači da zadrže loptu. Veliki pritisak Engleske u ovim momentima. 

FOTO: Tanjug

98. MINUT - Megvajer još jednom pokušava glavom, ovoga puta je blokiran. 

93.MINUT - Hari Kejn definitivno važan faktor večeras. Ponovo je šutirao , Kasper Šmajhel ne dozvoljava lopti da uđe u mrežu! 

DRUGO POLUVREME 1:1 (1:1) 

90+5. MINUT - Maunt po desnoj strani izvodi prekid, ponovo pronalazi Mekgvajera, a defanzivac Junajteda slabo udara glavom po lopti, lak plen za Šmajhela. 

90+3. MINUT - Nesporazum u redovima Gordog albiona. Maunt je poslao do Grejliša po desnoj strani, a Kejn, koji ga nije video, pokupio je loptu, na kraju ništa od obećavajuće akcije. 

90+1. MINUT - Kejn je pokušao da pronađe prostor u petercu, na kraju gubi loptu - bez opasnosti po gol Kaspera Šmajhela. 

90. MINUT - Produžena je utakmica šest minuta. 

89. MINUT - Kruže Englezi oko šesnaesterca Dancke, ali nedostaje završnice. Izgleda kao da i jedni i drugi jedva čekaju produžetke i pauzu. 

FOTO: Tanjug

84. MINUT - Nedostaje završnog pasa gostima. Dilejni je samo jedan u nizu koji izglednu priliku završi dodavanjem napamet koje na kraju ne muči Engleze. 

80. MINUT  - Filips je završio obećavajuću akciju šutem daleko od okvira gola. 

74. MINUT - Kejn je oboren u šesnaestercu, Norgord je pao na zemlju, zajedno sa njim, VAR će proveriti odluku Makelea koji pokazuje da nema penala. 

73. MINUT - Maunt je pokušao nešto između centaršuta i šuta, uspeva uz dosta muke Šmajhel da izbaci loptu u korner. 

71. MINUT - Vas dobija drugi žuti karton na meču. 

FOTO: Tanjug

62. MINUT - Nižu se šanse kao na traci! Maunt je primio odličnu loptu, bio je blokiran, a potom i Saka. Veliki pritisak Engleske u ovom trenutku. 

60. MINUT - Zaboravljen je bio Saka, pokušao je da proigra u šesnaestercu, odbija se lopta o fudbalera Danske, odlazi kraj gola. 

58. MINUT - Šutira i Dolberg, a dobro reaguje Pikford. 

57. MINUT - Brajtvajt je pronašao rupu u odbrani, dobro reaguje Megvajer. Korner za Dance. 

55. MINUT - Mejson Maunt pronalazi Harija Megvajera, a vrhunski reaguje Kasper Šmajhel. 

50. MINUT - Kasper Dolberg je imao priliku za udarac, odlično reaguje Pikford. Ipak na kraju ofsajd. 

FOTO: Tanjug

49. MINUT - Hari Megvajer odgovara grubošću i za to je sankcionisan žutim kartonom. 

48. MINUT - Gruba igra Danaca, koji na početku poluvremena deluju motivisanije. 

PRVO POLUVREME 1:1 

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena! 

39. MINNUT - AUTOGOL KJERA! - Sve je krenulo od Kejna, koji šalje odličnu loptu. Saha šalje na stranu, a Kjer je odbija u svoju mrežu ispred Rahima Sterlinga. Pomalo neverovatno zvuči podatak, ovo je 11. autogol na Evropskom prvenstvu 2020. godine. 

FOTO: Tanjug

38. MINUT - Rahim Sterling je oprobao udarac sa možda tri metara od gola, a fantastično brani Kasper Šmajhel, neverovatna reakcija golmana Lestera. 

33. MINUT - Dilejni je faulirao Kejna ispred šesnaesterca. Sterling pogađa igrača Danske u glavu, hrabar potez Kjera! 

30. MINUT - KAKAV GOL DAMSKGORA! Danska vodi! Luk Šo je na tridesetak metara faulirao gostujućeg igrača, a Damsgord prebacuje živi zid, te šalje loptu iza ruke Džordana Pikforda koji je konačno savladan na Evropskom prvenstvu! 

FOTO: Tanjug

24. MINUT - Našao je prostora u šesnaestercu Damsgard, raspalio po lopti, a ona ide kraj gola Engleza. 

16. MINUT - Šutirao je sada Hejbjerg, a od svega samo korner za Dansku. 

13. MINUT - Sve je dobro Rahim Sterling uradio, osim šuta, lopta odlazi u ruke Kasperu Šmajhelu. 

12. MINUT - Kombinuju sada Englezi, Maunt je imao dobru priliku, blokira udarac Vestergor. 

FOTO: Tanjug

10. MINUT - Prelepo kombinuju Danci, Damgsor izlazi iza odbrane, a iskusno ga gradi Voker. 

8. MINUT - Ofanzivan početak Engleza, lopta stalno u nogama domaćih fudbalera. 

5. MINUT - Kontra za Englesku, Kejn pokušava da pronađe Sterlinga, kome je malo nedostajalo da stigne loptu. 

1. MINUT - Utakmica je počela. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri