KO JE GRUPA MANEKSIN - POBEDNICI EVROVIZIJE? Poslušajte pobedničku pesmu predstavnika Italije (FOTO/VIDEO)

Novosti online

23. 05. 2021. u 01:03

POBEDNICI Evrovizije 2021. su predstavnici Francuske, odnosno grupa grupa Maneskin sa pesmom Zitti e buoni.

КО ЈЕ ГРУПА МАНЕКСИН - ПОБЕДНИЦИ ЕВРОВИЗИЈЕ? Послушајте победничку песму представника Италије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Maneskin (dan. Måneskin) su italijanski rok sastav iz Rima, čiju postavu čine pevač Damijano David, basistkinja Viktorija de Anđelis, gitarista Tomas Rađi i bubnjar Itan Torkio.

Postali su poznati 2017. nakon učešća u jedanaestoj sezoni H Faktora, zahvaljujući kojem su, uprkos tome što su se plasirali drugi, potpisali ugovor sa diskografskom kućom Sony Music i izdali svoj prvi EP „Chosen” iste godine.

 Godine 2021. pobedili su na 71. izdanju festivala Sanremo sa pesmom „Zitti e buoni”, sa kojom će predstavljati Italiju na Pesmi Evrovizije 2021.

Mnogi ih upoređuju sa bendovima poput Greta van flita, Džentl džajenta, Led zepelina i Flitvud Meka, a i sami su potvrdili da je njihova muzika inspirisana 70-tim čiji zvuk nastoje da povrate u sadašnje vreme, dok je njihova pojava na sceni inspirisana kostimima koje su nosili Rolingstonsi i Dorsi, ali i izvođači poput Džimija Pejdža, Dejvida Bouvija i Igi Popa, neretko promovišući rodnu jednakost u vidu nošenja muških odevnih kombinacija od strane članice benda. Van scene, članovi imaju drugačiji modni i muzički stil- Damijano privatno najviše sluša soul muziku,

Viktorija pop, mejnstrim scenu i svetske hitove, Tomas džez, dok Itan ostaje veran roku. Bend takođe ima svoj fan klub, čiji službeni nalog na Instagramu broji preko 30 hiljada pratilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)