"RADOST JE VOLETI" ZA SVE BOLESNE: Uskršnja pesma u okviru akcije "Zavoli, voli - obnovimo sebe"

V.N.

05. 05. 2021. u 09:47

U OKVIRU duhovne misionarske akcije "Zavoli, voli - obnovimo sebe", na Uskrs je objavljen spot za pesmu "Radost je voleti", posvećene bolesnima, u kojoj učestvuju "Neverne bebe", Ana Stanić, Dušan Svilar, Željko Vasić, Danijel Pavlović, Nikola Rokvić, Pevačko društvo "Ikos", Pevnica "Vitlejem", kao i deca Strahinja, David i Dimitrije.

РАДОСТ ЈЕ ВОЛЕТИ ЗА СВЕ БОЛЕСНЕ: Ускршња песма у оквиру акције Заволи, воли - обновимо себе

Foto Promo

Svetovni nosilac projekta je Maja Kovačević, majka 11 dece, koja je sa dirigentom Katarinom Božić preuzela organizaciju celokupne ideje, potekle od dela sveštenstva koje je imalo potrebu da na ovakav način pošalje poruku radosti, ljubavi i praštanja.

Aranžman i produkciju pesme je realizovao frontmen "Nevernih beba" Milan Đurđević, dokazani autor na više projekata na polju duhovne muzike. On je kompozitor jedne od najvažnijih pesama iz ove sfere, božićne himne "Anđeli pevaju" na tekst vladike Nikolaja Velimirovića.

Svi učesnici sz sa velikom radošću prihvatili učešće u snimanju pesme i dali doprinos u delikatnom periodu naših života.

- Nismo birali muzičare koji će pevati, odabrali su se sami svojim umetničkim, ali i vrednosnim porukama koje šalju - rekao je Milan Đurđević.

- Ovo je iskonsko vraćanje korenima koje nam je sada najpotrebnije, da pogledamo duboko u sebe i pronađemo ponovo ljubav koja je uvek tu, ali se čini da je sada zbog okolnosti možda malo poklekla i zagubila se u svemu što proživljavamo. Tako je uvek kada radite duhovnu muziku, jednostavno ste u prilici da "pijete vodu sa izvora".

Melodiju potpisuju Dejana Banković i Katarina Božić, koje su i priredile tekst sa Majom Kovačević, iz pouka svetih otaca - Svetog Nikolaja i oca Tadeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)