ON POZNAJE KRALJEVSKU PORODICU BOLJE NEGO IKO: Stručnjak tvrdi da zna zašto Elizabeta štiti Harija i šta o njemu misli

Novosti onlajn

08. 04. 2021. u 15:42

KRALjICA Elizabeta je svesna da situacija u kojoj se nalaze Hari i Vilijam gotovo identična onoj situaciji i odnosu u kojoj su se našle princeza Margaret i sama kraljica, sudeći po stručnjaku za kraljevsku porodicu Endru Mortonu, koji je napisao knjigu o odnosu kraljice Elizabete i njene sestre Margaret.

ОН ПОЗНАЈЕ КРАЉЕВСКУ ПОРОДИЦУ БОЉЕ НЕГО ИКО: Стручњак тврди да зна зашто Елизабета штити Харија и шта о њему мисли

Foto:Printscreen/Jutjub

To je, naravno, zbog činjenice da je Vilijam naslednik, a Hari ''rezerva''. Zbog toga, kako tvrdi Morton, kraljica ima puno razumevanja za Harija i njena vrata za njega su uvek otvorena, jednostavno zato što zna kako se osećala njena sestra i kakva je situacija bila sa njom.

- Mislim da kraljica zna da je teško biti u toj poziciji i da razume da je Hari nekada bio izgubljena duša, baš kao i njena sestra - tvrdi Morton.

- Uvek je imala potrebu da štiti Harija i mislim da je to zato što je gledala kako Margaret postaje žrtva sistema. Isključivanje Margaret nije pomoglo nikome i kraljica je iz toga puno naučila. Ne želi da se sa Harijem istorija ponovi - rekao je stručnjak.

Foto EPA

Princezi je bilo teško da nađe mesto u kraljevskoj porodici, a kako je Hari odlučio da više ne želi da bude deo kraljevske porodice, jasno je da je nešto nasledio od nje.

- Kada uporedite njihove osobine, Hari je stvarno poput Margaret. Nešto kao buntovnik u kraljevskoj porodici. Margaret je jednom rekla da je neposlušnost njeno veselje, a to se može jasno videti i u slučaju princa. Zato Elizabeta ima dodatnu empatiju za Harija jer je gledala svoju mlađu sestru i njena vrata će mu uvek biti otvorena pa ga nikada neće potpuno isključiti iz porodice - kaže Endru. Takođe, tvrdi kako kraljica veoma voli svog unuka, kao što je volela i svoju sestru.

- Ona ga mnogo voli. Bila je tu za njega na dan kad je izgubio majku i od tada je uvek uz njega. Namerno ga štiti i kao baka ima puno više razumevanja za njega - zaključio je autor knjige o Elizabeti i Margaret.

(Večernji)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a