NEDELJA PROĐE - MINJA SUBOTA: Odlazak muzičkih uzora

Ivan Lovrić

28. 02. 2021. u 08:25

Prolaze nedelje i odnose ljude. Kroz ovu rubriku, u njenom dugom trajanju, prošla su i trojica divnih muzičara koji su sada otišli u večnost i "oru nebeske njive": Đorđe Balašević, Vojkan Borisavljević i Branko Marušić Čutura.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ - МИЊА СУБОТА: Одлазак музичких узора

Foto P. Milošević

Mali omaž velikim ljudima daje njihov kolega Minja Subota, naš istaknuti muzički umetnik.

* Napustio nas je sjajni Đorđe Balašević.

- Bio je veliki pesnik i nenadmašni šansonjer svoje Vojvodine. Teško da će neko dostići njegove nebeske visine. Sve to je prenosio i na područje nekadašnje Jugoslavije. Imao je misiju kojom je želeo da pokaže da na tim prostorima ljudi mogu da žive zajedno i u miru.

* Otišao je i veliki maestro Vojkan Borisavljević.

- Princ sa dirigentskom palicom toliko je toga stvorio da još nismo ni svesni šta nam je sve ostavio. Napisao je muziku za mnoge TV serije i filmove, koji su možda i zaboravljeni, ali je njegova muzika ostala.

* Nema više ni našeg najstarijeg rokera, Branka Marušića Čuture.

- Bio je dosledan roker do kraja života. Njegovi legendarni "Džentlmeni" nikada neće biti zaboravljeni, a njegova pesma "Slomljena srca" slamala je srca mnogima. Bio je uzor svim rokerima.

* Sve je više tuge, sve manje radosti u našim životima.

- Moramo protiv tuge i depresije da se borimo na svaki način. Ne smemo da dozvolimo da nas ova korona odvede u beznadežnost. Nema predaje.

* Za utehu nam ipak ostaju pesme ove sjajne trojke.

- Tako je. Izgubili smo tri divna čoveka, ali će se i dalje slušati njihova muzika. Ostaće večni uzor mladim generacijama, da pokušaju da ih dostignu, što će biti veoma teško.

* Nekada smo se radovali i vašoj TV emisiji "Muzički tobogan", u kojoj su i oni gostovali.

- Svako ko je nešto značio u muzičkom svetu, rado je učestvovao u toj emisiji. Emisija je na neki način i njih promovisala. Bila je to propaganda dobre muzike svih žanrova.

* Kako provodite vreme i pripremate li nešto novo?

- I dalje sam aktivan, i ne mogu bez toga. Napravio sam četiri školske pesme posvećene deci i Srbiji. To su pesme "Pozdrav iz Srbije", "Sloboda", "Srbijo, ljubavi moja" i "Domovina se brani lepotom". Uskoro će se u "Madlenijanumu" igrati predstava "Dolče vita", u kojoj i sam učestvujem. Moja uloga je da povežem mladu i moju generaciju. Na sve treba da gledamo sa mnogo više optimizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove