"DOK ONA NE SLETI NIZ HODNIK STUDENJAKA": Evo kako je nastala jedna od najlepših Đoletovih pesama

Novosti onlajn

21. 02. 2021. u 15:48

O LjUBAVI Olje i Đorđa Balaševića mogla bi da se napiše najlepša ljubavna knjiga.

ДОК ОНА НЕ СЛЕТИ НИЗ ХОДНИК СТУДЕЊАКА: Ево како је настала једна од најлепших Ђолетових песама

Foto: Novosti

Upoznali su se dok je Olja bila student u Novom Sadu. Došla je iz Zrenjanina i živela je kao podstanar. Na studentskoj sobi u kojoj je tada živela, danas se na ulaznim vratima nalazi pločica “Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979.”

- On tvrdi da je pesma "Provincijalka" vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala beleške sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negde zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svetlosti bi strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pesma to na vrlo lep način ispričala - govorila je Olivera.

Koliko je snažna njihova ljubav svodoči neverovatan gest kada je Đole pre više od 15 godina s jednom posebnom porukom oblepio sve bilborde po Novom Sadu, kako bi svojoj supruzi čestitao rođendan.

Na bilbordima je pisalo: “Ah, pretposlednji dan aprila… Srećan ti rođendan moja mila.”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)