"KAD TI JE ZAGREBAČKO SRCE ODJEDNOM U NOVOM SADU": Od Balaševića se opraštaju hrvatski pevači, glumci, političari

Tanjug

20. 02. 2021. u 08:34

HRVATSKI pevači, glumci, političari putem društvenih mreža opraštaju se od Đorđa Balaševića, popularnog vojvođanskog kantautora i pesnika, koji je umro u 67. godini od upale pluća izazvane koronavirusom.

КАД ТИ ЈЕ ЗАГРЕБАЧКО СРЦЕ ОДЈЕДНОМ У НОВОМ САДУ: Од Балашевића се опраштају хрватски певачи, глумци, политичари

Foto: Novosti

Glumac Rade Šerbedžija izjavio je sinoć da još uvek ne može verovati da njegovog Đoleta više nema. "Bio je genijalan, genijalan muzičar, genijalan čovek, poseban, svoj, jedan od najvećih poeta ikada, koji se pojavio na našim prostorima i hrabar, tako hrabar čovek", izjavio je Šerbedžija u Dnevniku Nove TV.

- Kad ti je zagrebačko srce odjednom i iznenada u Novom Sadu. Jer srce ide kud ga srce vodi - napisala je bivša premijerka Jadranka Kosor na svom Tviter profilu.

Poslednji pozdrav uputila je i Vesna Pusić uz reči:"Putuj mirno majstore. Hvala ti!"

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je saučešće porodici Đorđa Balaševića. "S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o smrti Đorđa Balaševića, velikog kantautora i dobitnika mnogobrojnih nagrada. Muzicka kulturna scena ostala je bez velikog umetnika, koji je tokom svoje dugogodišnje i uspešne karijere emotivnim pesmama, vedrim duhom i izrazitom energijom ostavio neizbrisiv trag u srcima publike".

"Počivao u miru Božjem `Panonski mornaru`. Hvala ti na svemu što si ostavio za sobom svima u nasledstvo - napisao je na svom Fejsbuk profilu Toni Cetinski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)