REKLE SU MI KAKO SU ZLOSTAVLJANE... Pele u šoku nakon ispovesti mladih glumica - Iva nije jedina!

Novosti online

20. 01. 2021. u 11:32

РЕКЛЕ СУ МИ КАКО СУ ЗЛОСТАВЉАНЕ... Пеле у шоку након исповести младих глумица - Ива није једина!

Foto: Printscreen

DRAGAN Petrović Pele kaže da mlada glumica Iva Ilinčić (24) nije jedina njegova studentkinja koju je seksualno zlostavljao Miroslav Mika Aleksić (68)!

Naime, poznati glumac je otkrio da su ga zvale i druge studentkinje i priznale da su doživele neki vid seksualnog zlostavljanja u školi uhapšenog  Aleksića.

Nakon što je Milena Radulović istupila i rekla da je seksualno zlostavljana kada je imala 17 godina, oglasila se i njena koleginica Iva Ilinčić, studentkinja Dragana Petrovića Peleta, koji sada kaže da ih "ima još".

- Mislio sam da će da popusti ovo neprijatno osećanje, ne znam kojim rečima bih ga opisao. Način na koji sam saznao za sve ovo je bio kao ‘grom iz vedra neba’. U subotu, relativno kasno uveče, javile su se dve moje studentkinje. Jednu znate, mogu da kažem, Iva Ilinčić, a za drugu ne mogu da kažem jer nije javno istupila, ali je podnela krivičnu prijavu. Rekle su mi da žele nešto da mi kažu da to ne bih saznao iz novine. Osetite u glasu da nešto nije lepo, da nije neka srećna vest...

- Ja sam insistirao da mi kažu preko telefona… I onda su mi one kroz suze rekle o čemu se radi. Našli smo se sutradan i ja sam iz prve ruke čuo prosto neverovatne stvari koje je neprijatno slušati, ali još neprijatnije doživljavati ili doživeti - rekao je Dragan.

- Kad čujete iz prve ruke, to potpuno drugačije izgleda i zvuči... Ne mogu ja da znam kako se osećaju te devojke. One znaju... - rekao je vidno uznemireni Pele.

- Preispitivao sam se koliko smo otuđeni, zapravo. Razmišljam ko je mogao da zna to, a da je ćutao? Moguće je da nisu znali. Ne mogu da kažem nijednu ružnu reč za moju koleginicu Biljanu Mašić, suprugu, zato što znam njene reakcije na slične događaje koji su bili. Umem da prepoznam kad neko folira, hoće da napravi scenu a zapravo ne stoji iza toga. Ona je prvo dobar kolega. Nežna osoba, pažljiva osoba. Uvek je bila dobar drug, kao sestra priše kolegi ili koleginici. Dobar profesor prema svojim studentima, koliko ja znam. Ja to moram da kažem, zato što je to zaista istina.

Na pitanje voditeljke kako je moguće da se nije znalo za Aleksićeve metode i kako je moguće da ljudi iz profesije nisu bili upućeni u Aleksićeve metode, Petrović je naveo da njemu nije bilo ni na kraj pameti šta se dešava.

Foto: V. Danilov i N. Skenderija

- Ja nisam znao. Nije mi bilo ni na kraj pameti. Možda ja nisam čovek koji se dovoljno informiše, ja izbegavam te priče "rekla - kazala".  Znalo se da je čovek strog, da ima neke, za moj ukus, radikalnije metode.  Nasilje ima mnogo nivoa. Nasilje i sila, a sila može da bude ovakva i onakva. Pošto to nije deo mog interesovanja, zašto bih se interesovao za bilo koju privatnu školicu glume?

- Svašta ja vidim u očima te dece, ali moram da pređem preko toga jer bi me to odvelo u neku drugu krajnost, koja nije deo pravilnog pedagoškog postupka. Ono što je pravilno je da ja krenem ispočetka, kao da se ništa njima nije dogodilo, ni lepo ni ružno. Pazite, ja ne znam šta se njima dogodilo, u tom trenutku... Prva stvar koju im kažem je "Zapamtite, vi niste moji, vi ste svoji". Neko to shvati, neko malo manje shvati, ali vremenom oni ukapiraju šta to znači. Vidim ja kad su oni zbunjeni - rekao je Pele o načinu rada sa svojim studentima.

- Moj odnos prema tim školicama glume, neka se ljuti ko god hoće, je vrlo negativan. Nema kontrole ko radi sa tom decom. Dok se to ne sistematizuje biće gore, mnogo gore. Ko zna šta će još da se pojavi. Ja nisam stručan da ocenjujem ko je tu stručan, tu mora tim da se oformi, psiholozi... - kazao je glumac o "školicama glume".

(K1)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)