POVRATAK ZVUKU SEDAMDESETIH: Album Taftalidze Shuffle Vlatka Stefanovskog, sa devet pesama

M. Ć.

23. 11. 2020. u 10:21

LEGENDARNI gitarista Vlatko Stefanovski objavio je novi album Taftalidze Shuffle ("Kroacija rekords") sa devet pesama.

ПОВРАТАК ЗВУКУ СЕДАМДЕСЕТИХ: Албум Taftalidze Shuffle Влатка Стефановског, са девет песама

Foto ATA Images

On je interesantno uklopio naziv skopskog naselja Taftalidže i asocijaciju na pesmu Harlem Shuffle, najpoznatiju u verziji "Roling stonsa". Stefanovski je svih devet, intimnih i ličnih pesama snimio u svom studiju "Ezoterija". Kompletan je autor muzike i tekstova, a ujedno je i producent i aranžer.

- Veoma mi je teško da govorim o pandemiji virusa korona, i o stanju koje nas je zadesilo - iskren je Stefanovski. - Sve vreme pokušavao sam da ostanem konstruktivan i sačuvam svoje zdravlje. Na svu sreću imam kućni studio, pa sam mnogo vremena provodio snimajući pesme za novi album. Hteo ili ne hteo, vratio sam se tekstovima i zvuku sedamdesetih koji me oduvek fascinira. Stvarno sam zadovoljan rezultatima i činjenicom da sam u ovim čudnim vremenima uspeo da snimim takav album.

Posebnu vrednost izdanju daje nova ritam sekcija. Vlatku su se pridružili njegov sin Jan na bubnjevima, i bas-gitarista Ivan Kukić.

- Bez obzira na godine, njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično, a njihova energija neprestano mi je davala vetar u leđa - nadahnuto će nekadašnji vođa grupe "Leb i sol". - Lepo je svirati s ljudima koji su stalno nasmejani, a posebno mi je drago što je ovo prvi album na kojem sarađujem sa svojim sinom.

Album su obogatili i brojni gosti. Andrijana Janevska je pevala prateće vokale, Teodosi Spasov je odsvirao trubačke deonice inspirisan stilom Majlsa Dejvisa, a Tihomir Pop Asanović je svirao "hemond" orgulje. U jednoj pesmi za klavirom je Matija Dedić, dok su Vasil Hadžimanov, Kiril Džajkovski, Damir Imeri i Diran Tavitjan svirali klavijature. Glumac Nikola Ristanovski imao je resital u pesmi "Dijaspora".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)