ZA PET DANA - DEVET KONCERATA: Na beogradski džez festival od 9. do 13. decembar stižu muzičari iz evrope i regiona

V.N.

11. 11. 2020. u 09:57

BEOGRADSKI džez festival, 36. po redu, ove godine će biti održan u skraćenom izdanju, od 9. do 13. decembra.

ЗА ПЕТ ДАНА - ДЕВЕТ КОНЦЕРАТА: На београдски џез фестивал од 9.  до 13.  децембар стижу музичари из европе и региона

Foto EPA

- Učinili smo sve i doneli odluku da se Beogradski džez festival održi u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u srpsku prestonicu, uz poštovanje svih epidemioloških mera kada je reč o održavanju koncerata - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je predsedavao organizacionim odborom festivala.

Za pet dana biće održano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Nemačke, Portugalije, Italije, Severne Makedonije i Hrvatske, a najveća zvezda biće izraelski džez muzičar Avišaj Koen (na slici), koji će zatvoriti manifestaciju 13. decembra koncertom u "Kombank dvorani".

Zamenik gradonačelnika je naveo da je ove godine štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine.

- Monografija je svedočanstvo o veličini Beogradskog džez festivala i tome koliko Beograd voli ovu muziku - poručio je Vesić i najavio da će Beogradski džez festival koji će biti održan naredne godine biti obeležavanje pola veka od prvog festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a