KLONILA SAM SE IVANINOG PUTA: Milica Pavlović o glumačkom zadatku, ulozi u seriji "Pevačica", ostvarenim snovima i ceni uspeha i slave

JELENA BANjANIN

07. 11. 2020. u 13:00

POZNATA pop-folk pevačica Milica Pavlović, rođena 1991. u Ajnzidelnu u Švajcarskoj, uplovila je nedavno u glumačke vode ulogom Ivane Lazić u seriji "Pevačica".

КЛОНИЛА САМ СЕ ИВАНИНОГ ПУТА: Милица Павловић о глумачком задатку, улози у серији Певачица, оствареним сновима и цени успеха и славе

Foto Irena Canić/Instagram

Po ideji i scenariju Predraga Gage Antonijevića i Nataše Drakulić nastaje 12 epizoda u kojima ćemo pratiti živote, karijere i izazove se kojima se suočavaju mlade pevačice na putu ka slavi i uspehu. Snimanje serije u režiji Miloša Kodema, a u produkciji "Telekoma Srbija" i "Filma danas", trebalo bi da bude završeno ove sedmice. Planirano je da serija sa elementima trilera, horora, misterije i natprirodnog bude emitovana iduće godine na kanalima Superstar TV i Pink. Zaplet se vrti oko naslovne junakinje Ivane Lazić, čija karijera kreće uzlaznom putanjom nakon pobede na muzičkom takmičenju "Superglas", što je pandan "Zvezdama Granda".

Upravo na audiciji za ovaj šou program se 2011. pojavila Milica Pavlović kao stidljivi devojčurak, ali stručni žiri video je potencijal za buduću zvezdu.

- Od malih nogu sam znala da želim da postanem pevačica i da sam predodređena za taj posao. Bila sam sigurna da ću uspeti da ostvarim svoje želje, samo da se nameste sve kockice. Ispostavilo se da sam dobro procenila sebe. Pre samog takmičenja "Zvezde Granda" završila sam srednju muzičku školu "Stanislav Binički" i išla u školu pevanja Aleksandre Radović. Oduvek me je fascinirao osećaj da na publiku svojom energijom, glasom i pojavom možete da prenesete emociju. Da ih nasmejete, utešite, rasplačete. Kada mi neko pokloni poverenje, najmanje što mogu da uradim je da ga ne razočaram - kaže za "TV novosti" Milica Pavlović.

Miloš Timotijević, Foto V. Danilov

Gradite ozbiljnu muzičku karijeru, a izabrani ste za ulogu koja će vas još uzdići. Kako vi gledate na taj skok?

- Još nisam potpuno svesna svega što se dešava u ovom trenutku i mislim da će mi sve postati jasno tek kada serija "Pevačica" krene sa emitovanjem. Ovom projektu pristupila sam sa mnogo strasti, želje i entuzijazma, i trenutno sam koncentrisana na to da dam najviše, budući da mnoge stvari u vezi sa glumom tek učim i prvi put se susrećem sa njima.

 Šta se promenilo u vašem životu sa ulogom u "Pevačici"?
- Ne bih da zvučim pretenciozno, ali ja sam neko ko je veoma posvećen svemu što radi i ako se prihvatim nekog projekta, onda sebi dam zadatak da i ono što ne znam moram da naučim i ništa mi ne pada teško. To je deo mog karaktera koji mi je znatno pomogao u građenju muzičke karijere i savladavanju raznih poteškoća na koje sam nailazila na tom putu. Uloga u seriji "Pevačica" otvorila mi je jedno novo polje koje sam morala da savladam i da još jednom sebi dokažem da svi u životu možemo da ostvarimo apsolutno sve što želimo, samo je potrebno da ozbiljno radimo na sebi i svom cilju. Dakle, ne bih rekla da je ova uloga za sada promenila nešto u mom životu, a da li će tek promeniti to ćemo videti vrlo brzo.

U čemu ste našli opravdanje za poziv da glumite?

- Gluma me je oduvek fascinirala. Na kasting za "Pevačicu" došla sam slučajno, rasterećena, i bez ikakvog saznanja koju ulogu su mi namenili. Tek nakon višednevnih kastinga, kada sam dobila scenario, shvatila sam da mi je zapravo ponuđena glavna uloga. Jedan od razloga zašto sam rešila da je prihvatim, jeste to što iza serije stoji ekipa koja je do sada postigla velike uspehe, imaju mnogo kredibiliteta i uživaju poštovanje u glumačkom svetu zbog svog rada.

Branka Pujić, Foto Irena Canić/Instagram

Pred mikrofonom, čini se, nemate zadrške i treme. A kako vam je pred filmskom kamerom?

- Na početku snimanja nije mi bilo prijatno i trebalo mi je vremena da se opustim, budući da je sve ovo potpuno novi svet za mene. Kada sam svesna da sam dobro pripremljena, onda trema ne postoji. Na svojoj ulozi radim predano sve vreme i istinski se trudim da u potpunosti upoznam junakinju koju tumačim. Želim da razumem svaki njen potez, svaku njenu emociju i osećanje, da proživim sve što ona prolazi kako bih mogla što vernije da njen karakter prenesem na publiku. Kako sam postajala sve sigurnija u sebe, tako je i trema nestala.

Šta vam je najteže u glumi u odnosu na pevanje?

- Ako bih ulazila u neke detalje, onda bih mogla da kažem da mi je malo nazgodno to što ne mogu sebi da organizujem normalan tempo spavanja, a to je slično u obe profesije. U zavisnosti od samog scenarija, neke scene snimaju se rano ujutru, druge predveče, treće kasno u toku noći. Sa druge strane, koncerti i nastupi su oduvek u toku noći, tako da je, eto, to ono što bih možda izdvojila. Ali opet, ja sam radoholik, tako da sve to podnosim odlično.

Nikola Rakočević, Foto Irena Canić/Instagram

Koje savete novostečenih kolega glumaca pamtite?

- Uživam na setu i svi su me sjajno prihvatili. Izuzetno se ponašaju prema meni, trude se da mi pomognu na sve načine, jer su svesni da sam u svemu ovome potpuno nova i da mi njihovi saveti i iskustvo mnogo znače. Ne mogu da izdovjim samo jedan savet, jer ih je bilo mnogo i od različitih ljudi, ali ja sam poput pravog štrebera - sve pažljivo slušam, upijam i učim. Budući da najviše scena imam sa Brankom Pujić, Milošem Timotijevićem i Nikolom Rakočevićem, oni su se prema meni postavili kao pravi prijatelji. Na snimanju vlada zdrava i dobra energija, kod svih vidim želju da sve scene koje snimamo budu savršene, pa smo kao mala porodica. Posebno mi prija energija Branke Pujić, koja u seriji glumi moju majku. Ona je neverovatna žena, pametna, elokventna i divnih manira. I Miloš i Nikola su veoma pažljivi prema meni. Imaju mnogo razumevanja za to što sam nova u glumi i trude se da mi mnogo toga objasne i približe.

Kako ste doživeli vašu junakinju?

- Ivana je izuzetno komplikovana, a istovremeno veoma jednostavna devojka. Želja da ostvari snove i ambicije bila je znatno jača od njenog karaktera i ličnosti, a splet raznih okolnosti doveo je u veoma ozbiljne i opasne životne situacije. Neke od scena u kojima je u prvom planu njeno emotivno i duševno stanje, izazvano raznim situacijama, bile su mi prilično teške jer tako nešto nikada u životu nisam doživela. Morala sam maksimalno da se potrudim da "uđem u njen život i lik", kako bih verno odglumila te scene. Ne bih da pričam o svemu što moja junakinja prolazi, ali mogu da kažem da nije bilo nimalo jednostavno doneti takav karakter.

Glumci obično kažu da svaki lik koji igraju uzme fizički ili duševni danak. Kako je Ivana uticala na vas?

- Kroz ovu ulogu preživela sam njen život, želje i dešavanja, kao i ono loše što joj je donelo ostvarenje velike želje da postane najpopularnija muzička zvezda na ovim prostorima. Iako se sve to nije desilo lično meni, ostavilo je ozbiljan utisak i dodatno probudilo svest o svemu što se dešava i oko mene, a na šta do sada nisam toliko obraćala pažnju, jer nije deo mog života. Ivana nema dodirnih tačaka sa mnom, sa mojim životom, sa mojim pristupom poslu, muzici, karijeri. Njen životni i poslovni put je nešto čega sam se ja klonila otkad sam kročila na našu muzičku scenu i nešto što sam znala da ni po koju cenu ne želim za sebe i u svom životu. Zbog toga je ova uloga bila veliki izazov za mene.

Sa Jelenom Grujičić na snimanju serije "Pevačica", Foto Irena Canić/Instagram

Koliko je "Pevačica" realna u odnosu na ono što u svom poslu doživljavate?

- Jedan od glavnih razloga zašto sam odlučila da prihvatim ovu ulogu jeste taj što je scenario zaista dobro napisan. Radnja serije je veoma uzbudljiva, mnogo je tenzije, ali i realnih momenata. Sve je inspirisano mnogim stvarima koje se zaista dešavaju na našoj muzičkoj sceni i veoma sam srećna što sam uspela da sve to zaobiđem u svojoj karijeri. No, situacija nije takva samo kada je naša muzička scena u pitanju, to je u svakoj branši tako. Svuda imate dobre i loše ljude, to je ono što definiše ovaj svet.

Sa novim iskustvom koje imate sada, koje su sličnosti, odnosno razlike između muzičkog i glumačkog sveta?

- Isti cilj je da stvorimo magiju i da publiku ubedimo da nam potpuno poveruje i da joj probudimo iskrenu emociju. Muzika uspeva da dotakne naša srca, da nam ulepša život, ili da nam pomogne da odbolujemo neku tugu, i možemo da je doživimo veoma lično, intimno. Sa druge strane, gluma nam donosi jedno potpuno drugačije polje - da se do te mere saživimo sa nekim da možemo da osetimo težinu njegovog života, da plačemo zbog njegove sudbine ili se radujemo kada se sve srećno završi. Sve ovo sam osetila dok sam radila na ulozi za seriju "Pevačica", a sada, pri kraju snimanja, osećam veliko uzbuđenje na pomisao da se bliži i momenat kada će publika moći sve ovo da vidi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio