"MASKOM" NE SME DA KORISTI NAZIV EKV: Zadužbina Milana Mladenovića oglasila se posle odluke suda

V. N.

03. 11. 2020. u 10:21

PRIVREDNI sud u Beogradu je 26. oktobra privremenom merom, a na zahtev Zadužbine Milana Mladenovića, zabranio izdavačkim kućama "Maskom" i "Tin dram mjuzik" da koriste znak EKV u nazivu njihovog konkursa, koji je raspisan kao "EKV: Tvoja pesma".

МАСКОМ НЕ СМЕ ДА КОРИСТИ НАЗИВ ЕКВ: Задужбина Милана Младеновића огласила се после одлуке суда

Foto S. Sarić

- Po odluci suda, koja stupa na snagu odmah, pomenute kompanije ne samo da ne mogu da koriste znak EKV u vezi sa konkursom, nego ni na bilo kojoj poslovnoj dokumentaciji, na internet stranicama ili na reklamama - piše u saopštenju Zadužbine Milana Mladenovića, koja je postupak pokrenula zbog "izvršene povrede žiga EKV". - Odluka će važiti dok sud, u posebnom postupku koji će biti pokrenut u roku od 30 dana, ne odluči da li će zabrana postati trajna.

Sud takođe navodi da bi "svako dalje ponašanje 'Maskoma' i 'Tin dram mjuzika' gde se na svojevrstan način zloupotrebljavaju zaštićeni znakovi", predstavljalo podražavanje koje je "protivno načelu poštovanja dobrih poslovnih običaja i poslovnom moralu". Zadužbina podseća da je, kao jedini legalni i pravni naslednik zaostavštine čuvenog rokera, zaštitila žigove EKV i "Ekatarina Velika" u Zavodu za intelektualnu svojinu.

- S tim u vezi, Zadužbina Milana Mladenovića je jedina institucija koja ima prava da koristi nazive i žigove EKV ili "Ekatarina Velika" prilikom organizovanja događaja iz oblasti kulture, takmičenja, konkursa i dodela nagrada na kojima se zvanično koristi Milanovo ime i ime grupe - dodaje se još u njihovom obraćanju javnosti.

Sukob se razbuktao nedavno kada su, odmah po završetku konkursa i proglašenju drugog dobitnika nagrade Zadužbine, na Milanov rođendan 21. septembra, "Maskom" i "Tin dram mjuzik" raspisali svoj konkurs "EKV: Tvoja pesma".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo