KAZNU SAM ODSLUŽILA, JA NISAM PLJAČKAŠ: Ispovest pevačice Romane Panić po povratku iz Australije (VIDEO)

Š. M.

06. 10. 2020. u 15:01

PEVAČICA Romana Panić koja je nedavno vraćena iz Australije pošto je odslužila kaznu za saučesništvo u paljčki bankomata rešila je da se ispovedi sedmoj sili.

КАЗНУ САМ ОДСЛУЖИЛА, ЈА НИСАМ ПЉАЧКАШ: Исповест певачице Романе Панић по повратку из Аустралије (ВИДЕО)

Foto: printskrin

- Održala sam obećanje da ću doći kao prijatelj i neću uzeti za zlo ono što ste pisali. Ja ću vam sve ispričati. Delo je odsluženo, kazna je izdržana i niko nema pravo da me više proziva pljačkašem, zbog moje porodice i svega.

Romana je kazal i da je posle nekog vremena razmišljala kako da priđe, ali je posle savetovanja odlučila da svi imaju kredibilitet.

- Tresla sam se kad sam došla i imala sam veliku tremu, rekala je pevačica - Niko mi nije okrenuo leđa jer prijatelji i porodica znaju kakva sam i svi su me podržali.

Osmog februara, priča Romana,  sam otišla na turističku vizu u Australiju i zbog korone sam odlučila da ostanem tamo još neko vreme. I ako dobijem produžetak vize da odradim još par nastupa jer sam se povezala sa našim ljudima, ali korona kreće i zatvaraju se svi lokali i aerodromi.

-Jednog dana u hotelskoj sobi spremala sam se da izađem u šetnju i tu su se odjednom na vratima pojavila dva detektiva i četiri policajca i tražili pretres. Ja sam doživela šok, a u sobi su pronašli neke dokaze vezane za te optužbe i našli su kompjuter i nekoliko kartica. Ja sam rekla da nemam ništa sa tim i ne bavim se sa tim. Tada sam privedena na informativni razgovor, 3. aprila, i posle sat vremena su mi vratili pasoš i rekli da sam slobodna do ujutru i da ću morati još jednom da se javim u sud.

Sutradan, po dolasku  prišla su mi dva detektiva. Držali su moj telefon u ruci i rekli da sam uhapšena jer su našli neku prepisku na telefonu.

Nisam imala mogućnost odbrane iliti samoodbrane i onda sam pronašla advokata, opuštena sam nakon sat vremena uz papir da imam suđenje 1. jula i tada mi je oduzet pasoš.

- Odmah sam se našla sa advokatom i on je rekao da su zakoni takvi da treba dugo da bi se odbranili. Na predlog advokata priznala sam krivicu.

Suđenje se odužilo sat vremena. Pre čitanja presude u sudnicu su ušla dva policajca i kada je presuda pročitana, rekli su da moram da idem u zatvor dva meseca.  Ovo je greška, rekao je advokat, sutra si napolju, i ti si saučesnik bukuvano u ovome.

- Ja nisam pljačkala bankomate, već se nalazila u sobi gde su pronađeni dokazi za to krivično delo. Kao i slika na mom telefonu jednog dela aparata koji liči na čitač kartica.

Pevačica kaža da je prvih 22 dana u zatvoru bez informacije bilo kakve iz spoljnog sveta  bilo najteže. Onda je stiglo pismo i bilo mi je lakše.

- Sedam dana su me držali u sobi za posmatranje gde je temperatura 5 stepeni, gde je sve od stakla i od metala, to je bilo komplikovano za mene. Ja sam tek 9. juna prebačena u ženski zatvor i tu je bilo dosta dobro. Da sam imala turističku vizu mogla sam da ostanem tamo, tako da nisam deportovana. Ja nisam pljačkala bankomate, već sam bila saučesnik svom partneru, jer su kartice bile u sobi, a slika spornog aparata na mom telefonu.

Romana kaže da ima zabranu ulaska u Australiju tri godine i da će po isteku tog perioda moći ponovo da podnese zahtev za vizu.

- Odslužila sam kaznu od dva meseca i sada sam slobodna žena. Nađeno je 23.500 dolara i uzete su istog momenta i ne postoji nikakav dug koji imam prema državi Australiji.

Želim da se zahvalim Bogu što je bio uz mene, mojoj porodici koja je sve izdržala, Draganu Gajuci Gaji, Sanji Đordjević i Lepoj Breni, prijateljice Zorana i Vlatka..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (7)

Bole

06.10.2020. 19:37

Kako to, nadjene su pare u njenoj sobi, svega 23k sto je ništa, to je samo za slatkiše, nadjene fotografije i kompjuter. Ali..... To je bilo u njenoj sobi. Nije to njeno. Država je pare uzela nazad a u zatvor je išla nevina.

goga

07.10.2020. 14:02

to sto odsluzila kaznu te ne oslobodja kvalifikacije da si bila lopov. ti jesi bila lopov, ti jesi odsluzila kaznu i zato molim te nemoj da nam spocitavas Ustav RS jer da si ga citala pre toga znala bi da je kradja krivicno delo