KAKO JE IZGLEDAO OVOGODIŠNJI EGZIT: Samo 250 posetilaca, a studentkinja Jelena otkriva kako se provode gosti

S. BAJIĆ

05. 09. 2020. u 22:31

U VIRTUELNI svet, iz tunela. Prvi dodir sa "Lajf strim" festivalom, smeštenim u šancu iza Akademije na Petrovaradinskoj tvrđavi, prekoputa čuvene "Egzitove" "dens arene", jasno, kako gosti ističu, pokazuje svetlo na kraju tunela.

КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАО ОВОГОДИШЊИ ЕГЗИТ: Само 250 посетилаца, а студенткиња Јелена открива како се проводе гости

Foto S.Bajić

To, međutim, može da vidi i doživi samo 250 posetilaca svake od četiri festivalske večeri, na kojima se predstavlja 25 izvođača, svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda, hitmejkera tehnokratije.

- Super je - kaže Jelena Vasić, studentkinja iz Novog Sada. - Ova korona nam je sve upropastila. Celo leto nisam nigde mrdnula. Tu i tamo sa društvom do "Štranda", a uglavnom sam učila. Sada sam rešila da se pred ispitne rokove maksimalno opustim. Došlo je nas petoro da podrži umetnike i da dokaže da neće taj kovid 19 večno trajati. Naravno, pridržavamo se svih mera, i đuskamo. Non-stop.

Uvodne dve večeri uživo su nastupili Šarlota de Vit, Marsel Detman, Birak Jeter, Ofenbah, Mahmut Orhan, Tijana T, Lag, Ilija Đoković, Lejdi Li i dvojac "Vantiz", dok su posebno emotivni bili virtuelni susreti publike sa dvojicom velikana, Karlom Koksom i Pol van Dajkom.

Organizatori ističu da se publika pridržava strogo sprovedenih i detaljno isplaniranih mera, "jačih" od onih propisanih merama države. Naglašavaju da je čuveni plesni podijum na Petrovaradinu trenutno najveća i najsigurnija diskoteka na planeti.

- Uz inspirisane izvođače, u najtežoj godini u istoriji muzičke industrije, u kojoj su se svi veliki festivali prebacili na "onlajn" i virtuelna izdanja, pun mesec iznad pulsirajuće "Lajf strim" bine predstavlja puno više od metaforičkog svetla na kraju tunela - ističu u "Egzit" timu koji je upriličio jedinstven festival u partnerstvu sa Svetskim programom za hranu Ujedinjenih nacija.

Foto S.Bajić


Na multidimenzionalnoj bini sa specijalnim stelt ekranima sinoć je virtualno nastupila Nina Kravic, a uživo Adam Bajer i Ben Klok uz asistenciju Eke Ekrena i "Spejs moušn". Večeras će di-džej pult zauzeti Hot Sajns 82, Tenis, "Satori lajv", Marko Nastić, Kristijan Molnar u "bek tu bek" setu sa "After afer" i putem specijalnih stelt ekrana - "Blek kofi".

Ljubitelji plesa i đuskanja bez prestanka, uz uglavnom energetska pića, uživaju smešteni i raspoređeni u posebnim ograđenim prostorima, boksovima za pet osoba.

"MORSKE" CENE

CENE pića su "kao na moru", pa tako limenka piva košta 330 dinara, točeno je 250 a flašica vode 180. Viski i votka su 240 dinara, a sokovi od 190 do 220 dinara. Posetioci mogu da kupe i majice sa aplikacijama "dens arene" po ceni od 2.000 dinara, kao i zaštitne maske, koje za decu koštaju 300 dinara a za odrasle 250 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)