GEORGIJEV: Nisu mi dali da obiđem bolesnu majku! Mene zovu kriminalcem, a kriminalci im šetaju ulicama

V. M. P.

27. 08. 2020. u 19:14

POPULARNI novljanski kantautor, sa beogradskom adresom, Vlado Georgiev (44) vraćen je sa granice prilikom ulaska u Crnu Goru i uručeno mu je rešenje o zabrani ulaska u tu zemlju.

ГЕОРГИЈЕВ: Нису ми дали да обиђем болесну мајку! Мене зову криминалцем, а криминалци им шетају улицама

Foto: Instagram

Obrazloženje za to bilo je da to "zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja".

- Gospodo, na granici mu je uručeno rešenje zabrane ulaska u Crnu Goru - tvitovao je Barba. - Razlozi su nacionalne i unutrašnje bezbednosti! Eto, ne znam šta bih više dodao... dno dna. DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima. Na zdravlje vam i na obraz. Živeli! Popijte nešto, veselite se.

Inače, Georgiev je prethodno na društvenim mrežama pozvao građane Crne Gore da na izborima u nedelju 30. avgusta, glasaju za opozicione liste pod rednim brojevima 11, 9 ili 6, jer, kako kaže, to su ljudi koji treba da vode Crnu Goru.

- Pošao sam da obiđem majku, koja je u bolnici, nepokretna, posle operacije kuka i radovao se da ću je danas videti, ali se to, nažalost, nije dogodilo - rekao je za "Novosti" Vlado Georgiev.

- Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, uručeno mi je na graničnom prelazu "Sitnica", sa Bosnom i Hercegovinom. Napominjem da sam krenuo da posetim majku Borku, a ne da bih glasao u nedelju na izborima, jer nemam pravo glasa. Državljanin sam Srbije.

Na pitanje da li misli da je do zabrane ulaska došlo jer je prethodnih dana pozivao stanovnike Crne Gore da glasaju za opoziciju, Vlado veli da "apsolutno misli da je zbog toga":

- Represija protiv Srba u Crnoj Gori se nastavlja u velikom finalu pred izbore. Ovim sramnim činom su još jednom pokazali koliko su u panici.

Georgiev je, u međuvremenu, razgovarao sa svojim advokatima, a za naš list kaže da sprema tužbu.

- Obratiću se svim sredstvima i institucijama kako bih isterao stvari na čistac - kazao nam je Vlado. - Želim da pravda bude zadovoljena. Sramota je mene, umetnika, zvati kriminalcom, dok kriminalci za to vreme rade šta hoće.

MIR JE KADA VLADO MOŽE MIRNO DA DOĐE

PODGORIČKE "Vijesti" objavile su juče da je Vlado Georgiev vraćen sa granice, nakon podrške koaliciji "Mir je naša nacija". Iz te koalicije tvrde da autokratski režim pokušava da na najprizemniji način udari na sve one koji su ih podržali, pa čak i na umetnike koji su širom regiona proslavili Crnu Goru. Kažu da je ovo oblik javnog izražavanja mržnje prema građanima Crne Gore, umetnicima i najboljim predstavnicima svog grada i države.

- Dok DPS može da računa na podršku kriminalaca, koje švercuju i prebacuju preko granica, koalicija "Mir je naša nacija" je ponosna na podršku dobrih i časnih ljudi, među kojima je i Vlado Georgiev. Pozivamo državne organe autokratskog režima da odmah prestanu sa sprovođenjem mračnih planova i da ne zaustavljaju gospodina Georgieva na putu za njegov Herceg Novi. Mir je kada Vlado Georgiev može mirno da dođe u Crnu Goru - navodi se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)