MNOGI SU OSTALI GLADNI: Poznata pevačica moli hrvatsku vlast da muzičarima omogući rad

Novosti online

ponedeljak, 27. 07. 2020. u 20:43

МНОГИ СУ ОСТАЛИ ГЛАДНИ: Позната певачица моли хрватску власт да музичарима омогући рад

Foto: Printskrin Instagram

HRVATSKA pop pevačica Nina Badrić oglasila se putem društvenih mreža i poslala apel vlastima svoje zemlje da omoguće muzičarima da počnu da rade i stvaraju.

Pevačica je usnimila video, te istakla da već pola godine ona i njene kolege ne mogu da rade zbog korona virusa, te da su muzičari možda jedini koji su ostali uskraćeni za dozvolu za obavljanje posla od kog žive.

- Čini mi se da smo jedina profesija koja je ostala u lockdown-u (prim. aut. zaključani). Nisu donesene jasne mere na koji način i pod kojima zahtevima i mi muzičari možemo raditi. Ovo nije hobi, ovo je ozbiljan posao - napominje pevačica.

No, pevačica nije skrenula pažnju samo na pevače, već i na mnogo ljude koji sarađuju sa njima (bendovi, organizatori koncerata...), te istakla da su mnoge porodice ugrožene.

 

- Ovo nije hobi, ovo nije šala. Od ovog posla zavisi egzistencija jako puno ljudi, a mnogi su zbog toga ostali gladni i krpe nekako kraj sa krajem. Molim Ministarstvo da se oglasi po pitanju nas muzičara i da nam otvori mogućnost, bilo kako, naravno pod svima merama jer je zdravlje nabitnije, da ponovo počnemo da radimo - zamolila je Badrićeva.

Pevačica je na kraju istakla da je muzika živo tkovo i da je to nešto što svima ulepšava i uveseljava život.

- Želimo raditi, želimo da stavramo dalje i budemo uvek na prvom frontu kada su pogotovo u pitanju humanitarni koncerti i stvari koje mi muzičari ponesemo na našim leđima - rekla je na samom kraju svog obraćanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ivo

28.07.2020. 19:53

Prelepa ženo. Vrlo lepo pevaš i prava si dama. Nemoj kukati i moliti za pomoć ne priliči ti. Godinama vas pevače gledamo kako se baškarite po naj skupljim destinacijama i kako živite kao vanzemaljci a sad kad je par meseci slavina zatvorena vi ste odmah u bedaku. Pa nadji nekakav posao u trgovini,ugostiteljstvu, komercijali,frizeraju ili nešto treće. Radi i ti za 300 eura mesec dana bez slobodnog dana pa da vidiš kako je radnom narodu i kako se ne bunimo i nismo gladni.