MNOGI SU OSTALI GLADNI: Poznata pevačica moli hrvatsku vlast da muzičarima omogući rad

Novosti online

27. 07. 2020. u 20:43

HRVATSKA pop pevačica Nina Badrić oglasila se putem društvenih mreža i poslala apel vlastima svoje zemlje da omoguće muzičarima da počnu da rade i stvaraju.

МНОГИ СУ ОСТАЛИ ГЛАДНИ: Позната певачица моли хрватску власт да музичарима омогући рад

Foto: Printskrin Instagram

Pevačica je usnimila video, te istakla da već pola godine ona i njene kolege ne mogu da rade zbog korona virusa, te da su muzičari možda jedini koji su ostali uskraćeni za dozvolu za obavljanje posla od kog žive.

- Čini mi se da smo jedina profesija koja je ostala u lockdown-u (prim. aut. zaključani). Nisu donesene jasne mere na koji način i pod kojima zahtevima i mi muzičari možemo raditi. Ovo nije hobi, ovo je ozbiljan posao - napominje pevačica.

No, pevačica nije skrenula pažnju samo na pevače, već i na mnogo ljude koji sarađuju sa njima (bendovi, organizatori koncerata...), te istakla da su mnoge porodice ugrožene.

 

- Ovo nije hobi, ovo nije šala. Od ovog posla zavisi egzistencija jako puno ljudi, a mnogi su zbog toga ostali gladni i krpe nekako kraj sa krajem. Molim Ministarstvo da se oglasi po pitanju nas muzičara i da nam otvori mogućnost, bilo kako, naravno pod svima merama jer je zdravlje nabitnije, da ponovo počnemo da radimo - zamolila je Badrićeva.

Pevačica je na kraju istakla da je muzika živo tkovo i da je to nešto što svima ulepšava i uveseljava život.

- Želimo raditi, želimo da stavramo dalje i budemo uvek na prvom frontu kada su pogotovo u pitanju humanitarni koncerti i stvari koje mi muzičari ponesemo na našim leđima - rekla je na samom kraju svog obraćanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)