Pouke iz Aleksinog života: Luka Raco za TV Novosti

VN

23. 07. 2020. u 14:00

LUKA Raco je u seriji "Sinđelići" skrenuo pažnju na sebe, da bi u aktuelnoj "Igri sudbine", kroz vodeću ulogu, postao jedan od najpopularnijih mladih glumaca. Za sutrašnji broj "TV novosti" govori o dosadašnjim iskustvima u karijeri, porodici, prijateljima i emocijama.

Поуке из Алексиног живота: Лука Рацо за ТВ Новости

Foto N. Jovanović

- Uloga u "Igri sudbine" me je privukla zbog Aleksine tranzicije od okrutnog biznismena, koga samo zanima uspeh, do Alekse koji s vremenom počinje da shvata prave životne vrednosti - kaže Luka. - Životna iskustva ljudi s kojima sam se susretao pomogla su mi da razvijem lik.

Dramaturg Sanja Savić Milosavljević priča o scenariju za seriju "Vreme zla", "ženskom", ideološkom i političkom čitanju dela Dobrice Ćosića:
- Dobro je što je "Vreme zla" dopalo ženskih šaka jer verujem da je ženska priča, tačnije priča Milene Katić, stub oko koga se vrte muške sudbine. To "žensko" čitanje daće svežinu jer bi muškarac obratio pažnju na neke druge segmente priče. Prednost je da se fokus pomeri ka ženskim likovima, ne samo ka njihovom senzibilitetu, jer je "Vreme zla", pogotovo delovi "Grešnik" i "Otpadnik", puno istorije i ideologije.
Ekskluzivno, za "TV novosti", govori i Metju Bird, junak nove detektivske serije "Ubistva u Beču" (Epik drama).
- Odavno me zanimaju psihoanaliza i radovi Sigmunda Frojda, čijeg učenika, mladog doktora Maksa Libermana, tumačim. Mada sam studirao englesku književnost, većina mojih radova za temu je imala Frojdova istraživanja, što je bio motiv više da prihvatim ulogu u seriji.
Uskoro počinje snimanje serije "Kalkanski krugovi" po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Milana Karadžića. U 10 epizoda raspetljava se porodična drama sa elementima misterije i trilera, koja je smeštena u ruralnu sredinu. Serija se bavi odnosima između dve važne porodice za selo Dol, Petrovića i Đorđevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici