BOGAT KULTURNO-ZABAVNI PROGRAM U VRNJAČKOJ BANJI: Od karnevala do Batinih dana

G. Ćirović

28. 06. 2020. u 07:13

UPRKOS neizvesnosti zbog epidemije virusa korona, i ovog leta će Vrnjačka Banja, kao i svake godine, biti centar kulturnih i zabavnih dešavanja u Srbiji. U prestonici domaćeg kontinentalnog turizma, gosti će biti u prilici da uživaju u brojnim atraktivnim sadržajima prilagođenih svačijem ukusu.

БОГАТ КУЛТУРНО-ЗАБАВНИ ПРОГРАМ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ: Од карневала до Батиних дана

Foto: TO VB

Koncertnu sezonu će u ponedeljak na Trgu kulture otvoriti Simfonijski orkestar RTS, a u utorak, na Letnjoj pozornici, koncert će održati Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički". Tradicionalni, 16. po redu, međunarodni Vrnjački karneval, na programu je od 12. do 19. jula uz nastupe "Amadeus benda", Ane Kokić, Tonija Cetinskog, Slavka Banjca, Severine i Darka Rundeka. Solistički koncert Željka Joksimovića zakazan je za 28. jul.

Ljubitelji elektronske muzike iz celog regiona od 6. do 8. avgusta okupiće se po 14. put na festivalu "Lavfest". Nastupiće najeminentnija imena svetske i domaće tehno i elektro scene - Majkla Bibi, Loko Dajs, Apolonija, Džejmi Tiler, Dejan Milićević, Kristijan Molnar, Nikola Vemić i mnogi drugi.

Prva polovina avgusta rezervisana je najpre za tradicionalne "Dane Danila Bate Stojkovića". Velikan srpskog glumišta je, osim na filmu i pozorišnim daskama, ostavio dubok trag i među Vrnjčanima kao svojim domaćinima kojima je bio čest, i rado viđen gost. Uslediće 44. izdanje Festivala filmskog scenarija, jedne od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji.

- Uz tradicionalno gostoprimstvo i kvalitetnu uslugu, naši gosti uživaće i u dobrom provodu, a mi ćemo se potruditi da i ove godine opravdamo epitet najpoželjnije i najatraktivnije letnje turističke destinacije u Srbiji - kaže Goran Karavesović iz TO Vrnjačke Banje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024