BEOGRADSKI ŠMEKER VISPRENOG DUHA: Odlazak Miloša Stojisavljevića Cajgera, bas gitariste "Zane" i "Generacije 5"

V. M. P.

29. 01. 2024. u 20:41

JEDAN od najboljih jugoslovenskih i srpskih bas gitarista Miloš Stojisavljević, poznatiji po nadimku Cajger, koji je dobio zbog brzine i preciznosti u sviranju, preminuo je u nedelju ujutru u Beogradu, u 64. godini, posle duge i teške bolesti.

БЕОГРАДСКИ ШМЕКЕР ВИСПРЕНОГ ДУХА: Одлазак Милоша Стојисављевића Цајгера, бас гитаристе Зане и Генерације 5

Foto: Ata images

Tokom muzičke karijere sarađivao je sa poznatim pevačima i grupama, ali je najpoznatiji kao član rok grupe "Generacija 5". Cajger je 1979. svirao na albumu Slađane Milošević "Gorim od želje da ubijem noć", sa grupom "Zana" snimio je albume "Natrag na voz" i "Otkinimo noćas zajedno", svirao je na albumima "Viktorije", "Valentina", prvom solo albumu Mladena Vojičića Tife, a sa "Generacijom 5" objavio je albume "Svet je tvoj" i "Energija", kao i kompilaciju "Najjači ostaju: 78-94".

- Kad umre neko s kim su naši životi isprepleteni na toliko raznih načina, jedino što ostane da se napiše je: Umro je Miloš Cajger, naš brat, prijatelj i basista "Generacije 5". Krasili su ga vispreni duh i beogradski šmekeraj koji je uspevao da unese u svoje muziciranje. Nedostajaćeš izvan svakih reči - podelili su članovi "Generacije 5" na društvenim mrežama.

Osnivač i klavijaturista "Generacije 5" Dragoljub Ilić Ilke spremao se, kada smo ga pozvali, da sa gitaristom Draganom Jovanovićem Krletom ode kod Cajgerove porodice i izjavi saučešće.

- Šta sad da kažem kada su sve reči suvišne - kazao nam je Ilke. - Sa njim je otišao deo moje mladosti. Znali smo se od najranijeg perioda kad smo počeli da se bavimo muzikom. Okupljali smo se u Dadovu, svako sa svojim bendom. Cajger je bio šarmantan, predivan čovek. Zbližili smo se sredinom sedamedestih i bili smo nerazdvojni. Nije nas vezivala samo muzika, već i prijateljstvo, čak smo imali i zajednički biznis sa ce-deima. Rečju, otišao je deo mene.

Zanimljivo je da je Cajger bio uspešan ne samo u muzici, već i u biznisu. Iza sebe je imao 25 godina radnog iskustva na izvršnim pozicijama u poslovanju sa robom široke potrošnje, kao i u radu u multinacionalnim kompanijama. Verovali ili ne, između ostalog bio je direktor u srpskim kompanijama čije proizvode rado konzumiramo.

Cajger će biti sahranjen sutra na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana je u 14.30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave