DRAGAN KOJIĆ KEBA ZA "NOVOSTI": Isti sam i na sceni i kada siđem sa nje (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

11. 01. 2024. u 08:05

NEKA ljubav ispuni vaša srca i domove tokom prazničnih dana. Dobra energija je početak i kraj u svim segmentima života, jer ne postoji ništa na ovom svetu, što može da je nadmaši i bude veće od nje. Mnogo zdravlja, sreće i ljubavi.

ДРАГАН КОЈИЋ КЕБА ЗА НОВОСТИ: Исти сам и на сцени и када сиђем са ње (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Nikola Skenderija

Ovo je čitaocima "Novosti" poželeo folk zvezda Dragan Kojić Keba, koji je kroz život i karijeru, kako kaže, uvek išao srcem. Badnje veče i Božić proveo je kod kuće sa porodicom, jer je od malih nogu naučen da se ovi sveti praznici slave u domu sa najmilijima. Nikada, veli, nije radio za Božić.

- Pored slavlja, valja se na Božić i nešto uraditi, jer kako se veruje, šta se uradi na taj dan, takva će biti cela godina - kaže nam Keba.

- Tako mi je prošle godine, uz slavlje, sasvim spontano pristigla melodija u glavu, te sam na licu mesta, uz gitaru, uradio pesmu "Otac mi je Bog", koja ima posebno mesto u mojoj karijeri.

Foto: Nikola Skenderija

*Šta publika voli kod vas?

- Što dajem primat pesmi. Bogu hvala, u karijeri ima toliko hitova. Moja vizija je da nikada ne pravim veliku razliku na sceni, kao i van nje. Porodica i prijatelji mi najbrže zameraju zato što me najbolje znaju van scene. Upravo zato, da ne bih izneverio ni publiku, ni prijatelje, zaista sam isti, bez bilo kakve glume i na bini i kad siđem sa nje.

*Kako danas birate pesme koje ćete otpevati?

- Gotovo 90 odsto tekstova i muziku za moje pesme sam ja napisao. Kada se muzičke lampice uključe u meni, pri samom odabiru, onda znam da je to to. Ujedno, ovo je savet i mlađim kolegama, da jedino i isključivo tako rade, jer sigurno neće pogrešiti.

*Kako vam izgleda naša današnja muzička scena?

- Muzički sam stasavao i razvijao se u vreme kada se tačno znalo šta je narodna, a šta zabavna muzika. Nemam ništa protiv aktuelnih muzičkih trendova, svako vreme nosi svoje breme, ali u pozitivnom smislu. Ne nipodaštavam ničiji ukus i izbor, ničije godine, ni mladost. Nažalost, živimo u vremenu kada muzika nije definnisana, gde neko za neku pesmu kaže da ista sadrži u sebi folk, pop, rep, trep. Prava narodna pesma će uvek ostati takva kakva jeste.

*U braku sa Oljom ste četiri decenije. Koji je recept za dug brak?

- Recept za hit ne postoji, jer tu rade duša i srce, a najmanje razum. Što se tiče braka, sve je isto, samo u tom slučaju razum mora da radi malo više. Svako treba da bude svoj i, ako ima razumevanja, svaka situacija može da se prenebregne i da se reši.

*Pred sam kraj 2023. objavili ste pesmu i spot "Džanam". Šta to znači?

- Džanam je ime, duša i srce.

Foto: Nikola Skenderija

Omiljen i u Bugarskoj

*PUBLIKA vas i te kako voli u Bugarskoj?

- Vole me svuda (smeh). Drago mi je što sam baš lepo prihvaćen u Bugarskoj poslednjih desetak godina, iako smo još devedesetih Vesna Zmijanac, Džej Ramadanovski, Sinan Sakić i ja radili velike kocerte u tamošnjim dvoranama, nalik našem Domu sindikata. Bugarska je jaka što se muzike tiče. Ne samo što imam duete sa bugarskim zvezdama kao što su Preslava, Gloria ili Sandra Aleksandrova, nego što im je muzika stvarno kvalitetna.

Foto: Nikola Skenderija

Veliki intervju sa Kebom, pogledajte i uživajte, u videu ispod:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu