ROK MOMENAT ZA ISTORIJU: Đule Van Gog, Cane Partibrejkers i JU grupa zajedno na sceni

Novosti onlajn

28. 08. 2023. u 13:05

LETNjI festival Zemun Fest, koji je ove godine izazvao ogromnu pažnju Beograđana i posetilaca glavnog grada, zatvoren je na veličanstven način koncertom kultnog rok sastava Ju grupa na Zemunskom keju.

РОК МОМЕНАТ ЗА ИСТОРИЈУ: Ђуле Ван Гог, Цане Партибрејкерс и ЈУ група заједно на сцени

Foto: Andreja Mladenović

Na samom kraju koncerta koji je slušalo više od 10,000 ljudi, na sceni su im se pridružile njihove kolege Đule Van Gog i Cane iz Partibrejkersa, sa kojima su izveli hit "Čudna šuma", dok ih je publika ispratila ovacijama i "hukom" koji se orio duž obale Dunava.

Foto: Andreja Mladenović

- Večeras smo zbog njih na bini, da nije njih, ne bi bilo ni nas - kazao je Đule publici i pozdravio kolege i "saborce" iz Ju grupe, dok je Cane podsetio da se Zemun ponosi bogatom rok istorijom, između ostalog i zbog toga što je Zoran Miščević, pionir rok muzike i osnivač benda Siluete, živeo i radio u ovom delu grada.

Foto: Andreja Mladenović

Veče zatvaranja bilo je samo veliko finalne spektakularnog vikenda tokom koga su na Zemunskom keju nastupili Partibrejkersi i Van Gogh, dok je koncert Ju grupe bio posebno važan kao nastup rođenih Zemunaca koji su zaslužni za nastanak i održavanje tradicije rokenrola na našim prostorima.

Foto: Andreja Mladenović

Kako bismo se podsetili istorije ove velike i značajne grupe, neposredno pre početka koncerta, na velikom platnu je pušten trejler za dokumentarac "Ju grupa - Trenutak sna", koji je u celini ranije bio bio prikazan na festivalu pred velikim brojem, u okviru selekcija filmskog programa u Zemunskom parku. Filmski deo festivala zatvorilo je premijerno prikazivanje serije „Tunel“ reditelja Petra Ristovskog.

BONUS VIDEO:

DONEO SAM SO I MEDITERAN: Petar Grašo prvi put u Leskovcu i priznao ko je njegova verna publika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)