STIGLA PONUDA FILMSKIH STUDIJA: Oglasio se Sindikat holivudskih scenarista koji je pokrenuo štrajk

Tanjug

12. 08. 2023. u 13:50

SINDIKAT holivudskih scenarista koji je pokrenuo štrajk saopštio je da je stigla ponuda filmskih studija koja će biti razmotrena, što je, smatraju insajderi, očigledan znak napretka u pobuni koji traje više od 100 dana i koju podržavaju brojni filmski radnici.

СТИГЛА ПОНУДА ФИЛМСКИХ СТУДИЈА: Огласио се Синдикат холивудских сценариста који је покренуо штрајк

Foto: Printskrin

Udruženje scenarista Amerike (VGA) saopštilo je da će na predlog holivudskih studija odgovoriti sledeće nedelje "nakon razmatranja" ponude Saveza filmskih i TV producenata, koji pregovaraju u ime više kompanija uključujući i "Volt Dizni" i "Netfliks", piše Rojters.

Predstavnici dve strane su se sastali 4. avgusta da razgovaraju o nastavku pregovora i pitanjima koja će biti izneta za pregovarački sto, ali VGA je nakon toga kritikovala studije zbog odugovlačenja.

Štrajk je počeo 2. maja nakon što su pregovori između VGA i velikih studija dospeli u ćorsokak oko kompenzacije, manjka osoblja i zaostalih plata.

Scenaristi takođe žele da regulišu upotrebu veštačke inteligencije, za koju se plaše da bi mogla da zameni njihov kreativni doprinos.

Glumci koje predstavlja Udruženje filmskih glumaca (SAG) stupili su u štrajk 14. jula takođe zbog plata i veštačke inteligencije, zaustavivši tako proizvodnju televizijskih emisija i filmova.

Ovo je prvi put da su oba sindikata stupila u štrajk od 1960. godine. Najduži zabeleženi štrajk scenarista trajao je 154 dana i organizovan je 1988. godine.

BONUS VIDEO: LEO PARTY: Milica Pavlović otkrila svoju rođendansku želju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave