DIVAN DAN: Ceca Ražnatović danas proslavlja svoj jubilarni rođendan

Dušan Cakić

14. 06. 2023. u 08:05

NA DANAŠNjI dan, 14. juna 1973. godine, rođena je naša najveća balkanska estradno-muzička folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović.

ДИВАН ДАН: Цеца Ражнатовић данас прославља свој јубиларни рођендан

Foto: ATA images

Poznata po svom hrapavom vokalu i emocionalnoj isporuci, prodala je milione ploča i prepoznata je kao jedna od najvećih srpskih zvezda svih vremena.

Foto: N. Fifić

Iz braka sa Željkom Ražnatovićem Arkanom ima dvoje dece, mladu muzičku zvezdu Anastasiju Ražnatović i prvaka Srbije u boksu Veljka Ražnatovića. Ponosna je baka dvojice unuka Željka i Krstana.

Ceca je imala devet godina kada je prvi put zapevala pred publikom, a trinaest kada je nastupala u jednom hotelu na crnogorskom primorju, dok je letovala sa roditeljima. Njen nastup je zapazio Mirko Kodić, tada poznati harmonikaš, koji joj je pomogao da snimi svoju prvu ploču. Cecin prvi album izašao je 1988. godine, i za razliku od ostalih pevača, Ceca već sa tinejdžerskom pesmom „Cvetak zanovetak” stiče ogromnu popularnost.

Foto: N. Fifić

Među mnogobrojnim Cecinim pesmama koje su doživele veliki uspeh su „Idi dok si mlad”, „Doktor”, „Maskarada”, „Decenija”, „Neću dugo”, „Pile”, „Poziv”, „Ime i prezime”, „Trepni”, a Ceca je optevala i pesmu „Brat”.

Folk zvezda, prema podacima koji se mogu naći na Vikipediji, na devetom je mestu na listi najposećenijih koncerata.

Foto: TANJUG/D. Stanković

Na devetom mestu nalazi se Ceca sa 150.000 posetilaca, kako su naveli tada organizatori, na koncertu na Ušću 2013. godine.

Foto: TANJUG/D. Stanković

Cecu trenutno gledamo kao članicu stručnog žirija u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda", a nedavno je na Saboru narodne muzike Srbije dobila značajnu nagradu za životno delo.

Foto: Nikola Ristić RTS

Ceca uživa u ulozi majke, bake i tetke, te priznaje da nikada u životu nije bila srećnija i ostvarenija, a danas, 14. juna, slavi svoj jubilarni 50. rođendan.

BONUS VIDEO:

UVEK SAM ISKRENA, NE UMEM DA SE PRETVARAM | Sa zvezdama na ti | Br. 14 | Milena Ćeranić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024