SADA JE SA SVOJIM SINANOM: U Loznici preminula Đulka Sakić (89), majka popularnog pevača (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

18. 04. 2023. u 20:17

U LOZICI je danas umrla Đulka Sakić(89), majka popularnog pevača Sinana Sakića, koji je umro pre nekoliko godina i sahranjen je na Muslimanskom groblju u Loznici.

САДА ЈЕ СА СВОЈИМ СИНАНОМ: У Лозници преминула Ђулка Сакић (89), мајка популарног певача (ФОТО)

foto V Mitrić

Đulka je živela sama u stanu u centru Loznice,  pošto je davno umro njen muž Rašid, penzionisani vojni muzičar. Bila je ponosna na svoju decu, posebno na Sinana za koga je rekla da je dočekala da ga vidi kao "zvezdu nad zvezdama" na estradnom nebu, ne samo Srbije i nekadašnje SFRJ.

Potiče iz ugledne porodice Šaulića iz Loznice i Šapca. Bila je u srodstvu sa Šabanom Šaulićem,  a tetka je pevaču Draganu Šauliću. U kafani do kuće u kojoj je rođena, od oca Laće i majke Ajkice, Sinan je načinio prve pevačke korake, što je bilo protivno i njenoj i volji njenog muža.

- Publika ga  je, u kafanu, od prvog "hvatanja za mikrofon" počela da obožava, što smo videli i Rašid i ja i pustili ga da ide pevačkim stopama, kojima je grandiozno koračao do samog kraja života - pričala nam je svojevremeno Đulka. - Voleo je svim srcem našu Malu, našu Loznicu, Drinu, ovdašnje ljude i naše običaje. Uvek je trčao sa najvećih koncerata pravo u Loznicu.To mi je je bilo milo. Dolazio je da me poseti, da vidi šta mi treba, da se zajedno radujemo njegovim uspesima.

Đulka je govorila da joj je srce htelo da prepukne od sreće kada je sa sinom Medom, koji živi u Tuzli i veliki je pevač, zapevao pesmu "Sine moj, oče moj". Uvek je poštovala porodicu svog brata Agana Šaulića, koji je, kako je govorila, bio velika podrška Sinanu od najranijih dana.

Od kada je Sinan umro, malo se više osamila. Mučila ju je tuga i bol.

- Ako Bog da uskoro ću i ja mojim Sinanom, mojom kćerkog Zadom i Rašidom, jer će, onda, i meni i njima biti lakše - govorila je jednom od sestrića pre nekoliko dana tetka Đulka.

BONUS VIDEO - Sinan Sakić preminuo je pre tri godine, pamtićemo ga zauvek

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni