UMRO ČUVENI GITARISTA: DŽef Bek preminuo u 79. godini

Novosti onlajn

11. 01. 2023. u 23:54

DžEF Bek, jedan od najuticajnijih rok gitarista svog vremena, preminuo je danas u 79. godini.

УМРО ЧУВЕНИ ГИТАРИСТА: Џеф Бек преминуо у 79. години

Foto: Printscreen/Jutjub

Džef Bek se proslavio se kao član rok grupe Jardbrds u kojoj je zamenio Erika Kleptona, a po prestanku saradnje sa Jardbrdsima oformio je grupu Džef Bek sa Rodom Stjuartom, navodi Bi-Bi-Si.

Gitarski zvuk koji negovao, njegova scenska pojava i nastupi definisali su gitarsku muziku 1960-ih i uticali na rok pravce kao što su hevi-metal, džez-rok, pa čak i na pank.

- U ime porodice, sa dubokom tugom obaveštavamo vas da je posle kratke, teške bolesti Džef Bek mirno preminuo. Njegova porodica moli za privatnost dok se suočava sa svojim velikim gubitkom - navodi se u Tviter objavi porodice legendarnog gitariste.

Kada je 2009. godine po drugi put primljen u Rokenrol kuću slavnih, Džef Bek je rekao:

- Sviram na način na koji sviram jer mi to dozvoljava da stvaram najbolesnije moguće zvuke. Baš me briga za pravila. U stvari, ako u svakoj pesmi ne prekršim najmanje 10 puta pravila onda ne radim svoj posao kako treba. To je poenta, zar ne?

Rođen kao Džefri Arnold Bek u Valingtonu, muzičar se zaljubio u rokenrol još kao dete i svoju prvu gitaru je sam napravio kao tinejdžer.

 

BONUS VIDEO: 

"VESELI SE SRPSKI RODE": Snimak profesora koji u Tuzima peva izazvao haos na društvenim mrežama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!