OSMEH KOJI NAM SRCA GREJE: Maja Kovačević snimila "Vitlejemsku Bogomajku" na srspkom i ruskom jeziku

V.N.

09. 01. 2023. u 10:27

HEROINA ovog vremena i srpskog naroda Maja Kovačević, samohrana majka jedanaestoro malih Srpčića, proslavila je Božić kako i dolikuje najradosnijem hrišćanskom prazniku, uz verske obrede i tradicionalne rituale, ali i pesmom "Vitlejemska Bogomajka" u dve verzije, na srpskom i ruskom jeziku, a sve u okviru akcije "Zavoli, voli".

ОСМЕХ КОЈИ НАМ СРЦА ГРЕЈЕ: Маја Ковачевић снимила Витлејемску Богомајку на срспком и руском језику

Foto privatna arhiva

U pripremi su i verzije na grčkom i francuskom jeziku, a mnogi se slažu da je ovo najlepša pesma u božićnim danima, napisana kao dar svim ljudima koji vole i porukom da srce čoveka treba da bude Vitlejemska pećina u kojoj je Gospod rođen.

Još jedan povod za slavlje u porodici Kovačević je Majina obimom nevelika, ali grandiozna knjiga "Bogomajka Vitlejmska osmeh koji srca greje", još jedna u njenom sada već obimnom književnom opusu. Posveta je Majinom uzoru i rodonačelnici hrišćanstva Bogorodici, ali i ostvarenje sna o hodočašću svetim mestima Isusovog rođenja i obogotvorenja.

- To jeste priča od pećine u kojoj je Isus rođen do Golgote na kojoj je okončao ovozemaljski život, ali i pripovest o čudesnoj ikoni Bogomajke koja se smeši držeći u krilu bogočoveka koji je promenio svet - pojašnjava nam Maja, oplemenjena duhovnošću.

- Osim impresija viđenim, koje su me dovele u stanje ushićenja i pročišćenja, a koje se ne mogu rečima opisati, ja kroz pripovest svojoj deci zapravo prepričavam jedno od čudotvornih dela isceljujuće i svemoguće ikone pred kojom sam stajala. Poruka je da svet bude mesto osmeha koji greje, ljubavi, materinstva i sreće, baš kako nas i Isus uči.

Foto privatna arhiva

Posvećenost svojoj deci ne čini Maju samo neobičnom, već i poštovanja vrednom ženom, koja bi mogla da posluži kao primer i vodilja drugim majkama. Ona je imala i poruku:

- U srcu svakog čoveka koji iskreno voli nalazi se Sveta zemlja. Tu je Vitlejem, tu je Jerusalim. Neka vaši domovi u ovim prazničnim danima budu hramovi gde Gospod živi.

Foto privatna arhiva

Ima ljudi koji nikada nisu stigli u Jerusalim, ali čije je srce Sveta zemlja jer vole svoje porodice, prijatelje i one koji su deo njihovog života. Neka ljubav, mir i radost budu u srcima svih nas, da zavolimo, volimo i zanavek volimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić