DRUGA EVROPA U SRPSKOJ ATINI: Novosadski džez festival od 16. do 19. novembra u Srpskom narodnom pozorištu

S. B.

31. 10. 2022. u 10:11

NOVOSADSKI džez festival pod nazivom "Druga Evropa", kao sastavni deo programskog luka Evropske prestonice kulture, biće održan od 16. do 19. novembra na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.

ДРУГА ЕВРОПА У СРПСКОЈ АТИНИ: Новосадски џез фестивал од 16. до 19. новембра у Српском народном позоришту

Foto Tanjug

To su potvrdili selektor Vitomir Simurdić i producenti manifestacije Mina Kočić i Miljana Kozarov, na kojoj će u četiri festivalske večeri biti održano osam koncerata.

- Festival će otvoriti Big bend RTS na čelu sa Stjepkom Gutom (na slici), kao omaž Tedu Džonsu, što će biti prvorazredni nastup, s obzirom na to da zahtevne aranžmane retko ko u Evropi radi. Iste večeri nastupiće i jedanaestočlani sastav Vladimira Nikolova, kompozitora, dirigenta i gitariste - kaže Simurdić.

Druge festivalske večeri na programu je koncert trubača iz Norveške Nilsa Petera Molvajera, koji je pre tri i po decenije kao mlad umetnik nastupao na Novosadskom džez festivalu, a ovaj put dolazi kao najzanimljivija pojava evro-džeza. Sledi nastup okteta Jovana Maljokovića, pojačan kamernim orkestrom Roberta Lakatoša.

Kvartet Jana Fečana, saksofoniste iz Češke otvoriće treće festivalsko veče na kojem će novosadski pijanista Aleksandar Uzelac sa svojim triom predstaviti novi album. Veče će zatvoriti trio Vladimira Samardžića sa evropskim a našim gitaristom Nenadom Gajinom i miljenikom novosadske publike, bubnjarom Vladimirom Konstatinovićem.

Završno veče na programu je koncert saksofoniste Čika Frimena sa njegovim "Egzotika" triom.

 

ULAZNICE

ULAZNICA za neki od koncerata na Novosadskom džez festivalu košta 700 dinara, dnevna karta je 1.000 dinara, a komplet za sva četiri dana 2.500 dinara.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024