KONSTRAKTA JURI GREMI: Ana Đurić u razmatranju za nominacije za prestižnu muzičku nagradu

V. N.

15. 10. 2022. u 08:41

POP pevačica Ana Đurić Konstrakta (44), koja je opčinila ne samo našu zemlju i region već i Evropu i svet kada je na "Evrosongu" u Torinu predstavljala Srbiju sa pesmom In corpore sano i prala ruke u lavoru, saopštila je juče da je ušla u razmatranje za nominacije za prestižnu američku muzičku nagradu Gremi.

КОНСТРАКТА ЈУРИ ГРЕМИ: Ана Ђурић у разматрању за номинације за престижну музичку награду

Foto: Tanjug AP

- Htela sam da se obratim naciji, našim dragim susedima i da vas obavestim o jednom velikom koraku koji se desio za čovečanstvo, a to je da je Konstrakta ušla u razmatranje za nominaciju za Gremi - kaže Konstrakta u videu na "Instagramu". - Reč je o dve kategorije, "najbolji novi umetnik" i "najbolji svetski muzički performans", za In corpore sano koju sam izvela na "Pesmi Evrovizije". Predložio me je jedan od članova Američke akademije za diskografsku umetnost i nauku, čiji će žiri do 23. oktobra izabrati ko ulazi u nominacije. Proširite glas i nekako ćemo, možda, putem misaonog presinga uspeti da dođemo do članova žirija preko naših rođaka iz Amerike, iz Los Anđelesa, Njujorka, Čikaga i tako dalje. Ima nas dosta svuda i eventualno ćemo ući u nominacije. Dajte da vidimo taj Gremi!

Foto: Milena Anđela

Glasanje u prvom krugu za nominacije za 65. dodelu Gremi nagrada otvoreno je 13. oktobra i zatvara se 23. oktobra. Čak se 368 izvođača bori da uđe među 10 nominovanih u kategoriji "najbolji novi umetnik". Naša Konstrakta je na spisku i, ako prođe glasanje članova Akademije, biće nominovana. Imena nominovanih kandidata biće objavljena 15. novembra. Poslednji krug glasanja, kada će biti izabrano petoro nominovanih, traje od 14. decembra do 4. januara 2023. godine, a pobednici će biti poznati 5. februara 2023. kada će u Los Anđelesu, u nekadašnjem "Stejples centru", biti dodeljene nagrade.

Ukoliko Konstrakta prođe prvi krug glasanja, bila bi prva umetnica iz Srbije koja je nominovana za laskavo muzičko priznanje.

BONUS VIDEO - SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti