KUSTI KLJUČEVI GRADA I FILMSKA NAGRADA: Emir Kusturica i "No smoking orkestra" rasprodali sve koncerte

V. M. P.

05. 10. 2022. u 12:20

POSLE 23 godine rada, uprkos tome što su rado viđeni gosti bukvalno svuda na planeti i što njihove pesme pevaju i oni koji nikada u životu nisu čuli srpski jezik, Emir Kusturica i njegov "No smoking orkestra" odlučili su da se muzički penzionišu, pa su u septembru nastavili oproštajnu turneju po Južnoj Americi.

КУСТИ КЉУЧЕВИ ГРАДА И ФИЛМСКА НАГРАДА: Емир Кустурица и Но смокинг оркестра распродали све концерте

Foto Dragan Teodorović

Prva stanica bila je Bogota, gde su svirali 25. septembra, ali su zbog izuzetnog interesovanja publike održali još jedan koncert u prestonici Kolumbije dva dana kasnije. Usledili su nastupi u Argentini (Rosario i Buenos Ajres), a preksinoć su svirali u Santjago de Čileu, pred kako kažu, najboljom publikom. Koncert je snimljen uživo, filmskim kamerama, i taj video će biti objavljen sredinom iduće godine.

Inače, Profesor, kako zovu Kusturicu, u Santjagu je dobio veliku nagradu za razvoj svetske kinematografije. I to nije jedino priznanje slavnom režiseru, piscu i muzičaru na oproštajnoj turneji - pre odlaska u Južnu Ameriku, "No smoking orkestra" je svirao u Kordobi, pred 40.000 ljudi na trgu, a Kusta je dobio ključeve tog španskog grada. Grupi predstoje još dva koncerta u Meksiko Sitiju i Gvadalahari i svi su rasprodati. Posle Južne Amerike, bend nastavlja sa svirkama u Španiji, Rumuniji i Mađarskoj, a poslednji koncert će održati 21. decembra u pariskoj "Olimpiji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!