ČOLA PO KIŠI NAPUNIO CENTAR GRADA: Zdravko Čolić sinoć održao spektakularan koncert u Kikindi (FOTO)

R. Šegrt

18. 09. 2022. u 15:02

CENTRALNI događaj na manifestaciji 37. „Dani ludaje“ u Kikindi nije bilo samo merenje teških i dugačkih bundeva i rekorderka iz Mađarske od 716, 5 kilograma, već je u subotu uveče pravi spektakl bio koncert Zdravka Čolića.

ЧОЛА ПО КИШИ НАПУНИО ЦЕНТАР ГРАДА: Здравко Чолић синоћ одржао спектакуларан концерт у Кикинди (ФОТО)

Foto: Grad Kikinda

Zbog njega su mnogi gosti iz cele Srbije došli na sever Banata, pa je centar grada bio ispunjen zadovoljnom publikom uprkos velikoj kiši, ali i vetru. Nikome to, izgleda, nije smetalo. Ni Čoli, koji je još jednom dokazao da je najveća muzička zvezda regije, ali ni publici koja je oduševljeno pevala s njim, delila snimke na društvenim mrežama uvek uz dve iste konstatacije: „jedan, jedini“ i „Čola, najveća zveda“.

Foto: Grad Kikinda

- Drago mi je da sam ponovo u Kikindi. Hvala gradu koji nas je pozvao da budemo večeras sa vama i hvala svima vama što ste došli po ovakvom vremenu – rekao je Čolić na početku koncerta.

To je ujedno bila i njegova jedina izjava, jer se kasnije, iako je bilo najavljeno, nije obraćao medijima niti je davao izjave novinarima posle nastupa.

Foto: Grad Kikinda

Zbog Čolinog koncerta u Kikindi danima nije bilo moguće naći mesto za prenoćište, jer su sve sobe rezervisane mnogo ranije. Čolina publika stigla je sa svih strana, iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice, a do subote se tražio krevet više, jer je nastup ove mega zvezde bio besplatan.

- Još pre mesec i po dana rezervisani su svi kapaciteti, ne samo kod nas već i u gradu. Nas su zbog Čole zvali gosti iz Beča, sa Paga u Hrvatskoj, iz Pirota, Niša, a najviše iz Beograda, Novog Sada, Subotice i drugih mesta u Vojvodini i Srbiji – kaže Siniša Pašić, vlasnik hostela u centru grada.

Foto: Grad Kikinda

Mnogo gostiju stiglo je iz susedne Rumunije, jer je Granični prelaz u Nakovu kod Kikinde tokom maniefestacije, od četvrtka do nedelje, umesto do 19 sati, radio neprekidno 24 sata.

- Mislim da je iz Rumunije došao veliki broj ljudi. Šteta je samo što Kikinda nema više kapaciteta za smeštaj, jer bi mnogi želeli da prespavaju, a ovako moraju da se vrate. Mislim da će za četiri dana biti oko 20.000 Rumuna - procenio je pred „Dane ludaje“ Javor Radovanković, čuveni ugostitelj iz Temišvara, koji u centru tog grada ima veliki restoran.

Čola, koji je u Kikindi koncert imao 2008. godine i ovaj put je bio neumoran na sceni. Pevao je tri sata pa je publika kući otišla sa istim konstatacijama: „koncert za pamćenje“, „koncert za nezaborav“.

V.N.

ČETIRI KONCERTNE VEČERI

Turistička organizacija i Grad Kikinda pripremili su za četiri dana manifestacije četiri koncertne večeri. Najpre je u četvrtak svirao violinista Jovan Kolundžija, u petak su nastupili „Van Gog“ i „Kerber“ . I ti koncerti su oduševili Kikinđane i njihove goste. Večeras na trgu sviraju Dejan Petrović i Big bend. Svi koncerti su besplatni za publiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri