POZVALA ME JE DA SE POZDRAVI I ZA SAT PALA U KOMU": Ćerka Merime NJegomir ni posle sedam meseci ne može da se pomiri sa smrću majke

Novosti online

19. 06. 2022. u 23:08

LjUBICA Njegomir, ćerka pokojne pevačice Merime Njegomir, otkrila je kako se oseća sedam meseci nakon gubitka majke, te da će se uskoro održati humanitarni koncert u njenu čast.v

ПОЗВАЛА МЕ ЈЕ ДА СЕ ПОЗДРАВИ И ЗА САТ ПАЛА У КОМУ: Ћерка Мериме Његомир ни после седам месеци не може да се помири са смрћу мајке

Foto: N.F./M. A.

- Mama je uvek pomagala mladim talentima, ulagala je u njih i ostavila zavet čuvanja tradicionalne muzike. Zbog toga smo osnovali fondaciju, da se njeno delo nastavi. Prvi koncert Vidovdanska rukovet biće održan 27. juna u 20 časova, a novac od prodatih ulaznica ide u fond - rekla je ona.

Priznala je da od dana zavisi kako se oseća.

- Vremenom nije lakše, teže je. Postajete svesni da se to desilo. Jedino naučite da je to surova realnost, učite da živite s tom rupom. Nije praznina, nego rupa, fizički boli. Ćutim tada. Razne faze prolaze, tuga, neverovanje, ignorisanje - ispričala je Ljubica. - Kao da ne poznajem tu osobu koja je umrla. Sad sam u nekoj fazi negiranja. Nisam mogla da zamislim stepen te grozote. Ona bi na moje plakanje rekla: "Nemoj da se glupiraš, Ljubice, dobro sam'" - rekala je Merimina ćerka.

Otkrila je kako je izgledao njihov poslednji razgovor.

- Ne znam ni kako su izgledali ti dani, ni da je bio poslednji susret. Od septembra do novembra smo u lavirintu. Od ujutru do uveče se menjalo. Nismo verovali da će umreti. Mislili smo - samo da se izvuče. Samo odjednom ode žena... - kaže on. - Ona je mene zvala i posle sat pala u komu. Pozdravila se kao da je znala. Da sam bar ja znala. Koliko puta sam se za glupost naljutila na nju. Sad razmišljam, javila bih joj se, makar da mi održi predavanje.

Ispričala je i da dugo nije mogla da sluša mamin glas, a jedna glasovna poruka ju je slomila.

- Nisam mogla da slušam njene pesme dva meseca. Pre nekoliko dana sam ih slušala. Ali ne mogu da slušam kako priča u emisijama. Imam glasovne poruke, nema šanse... Jednu sam čula i bilo mi je teško - rekla je Ljubica.

Prijatelji su joj rekli da bol ne prolazi, ali ona i dalje oseća da je Merima tu za nju.

- Kad imate jake majke - šta god da mi se dešava, ja nju pozovem. Osećam se sigurno, osećam mir. Sestre, brat i ja prolazimo slične situacije. Izgubili smo oca, sad i nju. Moja deca su bila jako vezana za baku i ona za njih. Njima se srušio svet. Pogotovo zato što su bili zajedno za njen rođendan, a posle deset dana je otišla - istakla je ona i dodala da li se čuje sa nekime od majčinih kolega.

- Čujemo se s kolegama, kuma Ana Bekuta stalno zove, bila je uz nas u najtežim trenucima. Nesebično se dala za nas. Tu su i Jasna Kočijašević, Slavko Banjac, Rokvići - zaključila je Ljubica Njegomir.

BONUS VIDEO - ZBOG TEBE PLAČEM I KAD SUZA NEMAM: Dirljiv govor Olivere Kovačević na komemoraciji Merimi Njegomir

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U STVARNOM ŽIVOTU NE BI BILO MOGUĆE: Gledaocima Boljeg života nije smetalo