NI BANKROT JOJ NEĆE POMOĆI: Da li Amber Herd ima šanse da obori presudu od 15 miliona?

Novosti online

05. 06. 2022. u 08:04

DŽONI Dep je pobedio Amber Herd na sudu, i glumica sada mora da mu isplati ogromnu odštetu.

НИ БАНКРОТ ЈОЈ НЕЋЕ ПОМОЋИ: Да ли Амбер Херд има шансе да обори пресуду од 15 милиона?

Foto Tanjug-AP

Mnogi se pitaju kako će Amber platiti DŽoniju, jer ne "pliva" u novcu, a postavlja se i pitanje da li glumica može da se žali na odluku suda i tako izbegne plaćanje.

Valentina Šekns, advokatica sa iskustvom u kompleksnim slučajevima razvoda i nasilja u porodici, kao i bivša pomoćnica državnog tužioca Nejma Rahmani, slažu se da Amber ima male šanse da dobije žalbu.

- Amber može da uloži žalbu, ali je odluka porote zasnovana na činjenicama. A žalbe se podnose na osnovu pravnih grešaka. Šanse su joj vrlo male - rekla je Šekns. 

- Amber ne može na osnovu bankrota da traži odbacivanje presude, jer je dokazana njena loša namera koju bankrot, u ovom slučaju, ne može da poništi. Ta odluka porote je vrlo važna. U Virdžiniji, gde se suđenje održavalo, odluka suda o isplati štete traje deset godina, uz mogućnost automatskog produžavanja na još dva perioda od po deset godina. To znači da DŽoni može narednih 30 godina da potražuje svoj novac od Amber, da uzima njene honorare, novac sa njenih bankovnih računa ili njene nekretnine kako bi naplatio odštetu - rekla je Rahmani.

- Porota je odlučila da se DŽonijevoj verziji priče više može verovati nego njenoj. I problem kredibiliteta je zaista rezervisan za porotu. U slučajevima žalbe vrlo retko se razmatra kredibilitet, mogu samo da pokušaju da se žale na iznos odštete ukoliko je on na neki način u neskladu sa zakonom - rekla je Šekns. Amber je uhvaćena u laži više puta tokom svedočenja.

(Mondo)

BONUS VIDEO - Tanja Savić - beogradski nastup

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo