IME JOJ JE LJUBAV: Promovisan novi album Beti Đorđević

T. L.

03. 06. 2022. u 07:26

KADA kažemo Beti Đorđević (76), obično pomislimo na pesmu "Počnimo ljubav ispočetka", ali od sada ta misao može da ima i nastavak - "Ime mi je ljubav". Tako zvuči njen novi album, koji je slavna džez i soul pevačica juče promovisala u RTS klubu.

ИМЕ ЈОЈ ЈЕ ЉУБАВ: Промовисан нови албум Бети Ђорђевић

Foto Novosti

Diva raskošnog glasa pripremila je, u saradnji sa PGP-om i "Jugotonom", izdanje od 20 numera, od kojih će 12 biti retrospektiva nekih od njenih najvećih hitova, poput "O, mladosti", "Počnimo ljubav ispočetka" i "Neka srce kuca jače".

- Toliko sam uzbuđena zbog ovog albuma i toliko zahvalna dragim prijateljima na podršci, da mogu da kažem samo jedno - ovo je melem za moju "napaćenu" dušu - izjavila je pevačica. - Svi znamo da nikada nije bio pravi trenutak za muziku koju ja živim i kojom se bavim pola veka, ali sam srećna što sam ostala dosledna sebi. Nije me bilo tri decenije na sceni, bar ne na onaj način koji se očekivao od muzičara koji želi da bude prisutan u javnosti, ali to je bio moj put.

Beti Đorđević, koja se pre pola veka otisnula u svet muzike, bila je prepoznatljiva po jedinstvenoj boji glasa, koja je nosila sve njene hitove iz zlatnog doba jugoslovenske zabavne muzike '70-ih godina. Nikada nije pristajala na "trule" kompromise zarad popularnosti, ostajući svoja. Upravo je to i jedno od obrazloženja organizatora džez festivala "Nišvil", na kome će joj 10. avgusta biti uručena Nagrada za životno delo.

- Moram da kažem da je to prijatno iznenađenje i da se radujem što ću zapevati pred mojim Nišlijama. Raduje me što, uprkos specifičnoj vrsti muzike za ovo podneblje i mojoj dugogodišnjoj pauzi, primećujem da na koncerte dolaze i ljudi koji su mlađi od mojih pesama. To znači da džez i soul ovde, ipak, imaju svoju publiku.

Na promociji je govorio Betin dugogodišnji prijatelj i kolega, Jovan Maljoković. Kultni džez saksofonista nije krio da je i sam uzbuđen zbog albuma "Ime mi je ljubav".

- Obično govorim bez papira, ali Beti, izvini, imam tremu, pa sam morao da napišem nekoliko rečenica - rekao je Maljoković. - Beti oduvek peva sa velikom lakoćom i, ono što je najvažnije, uvek iz duše. Zbog toga ovom albumu predviđam veliki uspeh, jer ne samo da na njemu ima mnogo sjajnih pesama, već je tu i Betin lični pečat.

Pevačica je, u društvu prijatelja, rođaka i kolega, svečano promovisala novi album i događaj "začinila" pesmom. Na radost prisutnih, Beti je otpevala nekoliko svojih najpoznatijih numera.

FILIPOVIĆ KAO PODRŠKA

VODITELj RTV Vojvodine, autor radijske emisije "Subotom sa Sašom", Aleksandar Filipović zahvalio se Beti na muzici koja uvek probudi najdublje emocije.

- Imao sam deset godina kada sam dobio ploču sa pesmom "Počnimo ljubav ispočetka" i od tada je uvek rado pevušim - rekao je Filipović. - Beti je ikona naše kulture, dokaz da uprkos mraku koji se nadvija nad zabavnom muzikom, prava umetnost može da preživi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠPANAC BESAN NA RAFU! Nije fer, nije pravedno! Ja sam to zaslužio, ne Nadal, ali...