"AKO BUDEŠ ŽELEO DA SE ZAMONAŠIŠ, DAĆU TI BLAGOSLOV": Nikola Rokvić se okrenuo veri, supruga mu je najveća podrška

Novosti online

29. 04. 2022. u 12:12

NIKOLA Rokvić veoma je posvećen veri i godinama unazad živi po verskim pravilima. Otkako je ostao bez oca Marinka, još više se okrenuo crkvi i molitvama.

АКО БУДЕШ ЖЕЛЕО ДА СЕ ЗАМОНАШИШ, ДАЋУ ТИ БЛАГОСЛОВ: Никола Роквић се окренуо вери, супруга му је највећа подршка

Foto: Jutjub printskrin/ben sedin, Instagram printskrin/nikolarokvic

Uskršnje praznike proveo je sam, bez porodice, na reci Jordan, gde je išao na pogružavanje, što je ritual potapanja celog tela u vodu koje se obavlja pri krštenju.

- Nikola je svake godine do sada Uskrs proslavljao sa porodicom i zajedno sa njima išao u crkvu. Ove godine je odlučio da ode sam u Izrael, da obiđe neke svetinje ali i obavi čin pogružavanja u Jordanu. Bojana nema ništa protiv toga, ona je sa svojom porodicom na Bledu u Sloveniji i uživa na drugi način. Ona vidi da Nikola sve više razmišlja o tome da jednog dana ode u monahe, on oseća da je to njegov životni put, a Bojana ne želi da ga sprečava i potpuno ga razume. Sa druge strane, njegova majka Slavica smatra da je dovoljno to što je okrenut Bogu i živi u skladu sa verom i da bi bilo previše da ostavi porodicu. Ona ga moli da to ne čini - rekao je izvor blizak porodici za Svet.

- Bilo je trenutaka kada je Nikola pomišljao na monaški život, ne u smislu da bi nas ostavio, daleko od toga, već zato što je to njega izuzetno vuklo. I ja to potpuno mogu da razumem - rekla je Bojana jednom prilikom, što je Nikola i potvrdio.

- Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem decu na pravi put. Moja Bojana je veliki čovek. Ona je videla tu moju želju i ljubav i rekla: "Nikola, ti ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov.

BONUS VIDEO - Pogledajte reakciju Nataše Bekvalac nakon sto joj je ćerka rekla da je debela

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)