VIL SMIT PODNEO OSTAVKU: Glumac napustio Akademiju filmskih nauka i umetnosti

Novosti onlajn

02. 04. 2022. u 07:53

GLUMAC Vil Smit, koji se suočio sa mogućom suspenzijom ili izbačenjem iz Akademije filmskih nauka i umetnosti, nakon što je udario Krisa Roka tokom dodele Oskara, odlučio je da sam napusti ovu instituciju i podneo neopozivu ostavku.

ВИЛ СМИТ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Глумац напустио Академију филмских наука и уметности

Jutjub Printskrin/Entertainment Tonight

Oskarovac je odluku doneo u trenutku najveće krize svoje karijere, dok se i sama Akademija borila sa pritiskom javnosti i pitanjem kako da sankcioniše njegov postupak.

U izjavi Smit je svoje ponašanje nazvao "šokantim, bolnim i neoprostovim" i naveo da će prihvatiti sve odluke koje Odbor guvernera Akademije donese.

- Lista ljudi koje sam povredio je duga i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatljelje i voljene ljude, sve u publici i publiku širom sveta koja nas je gledala od kuće. Izdao sam poverenje Akademije. Uskratio sam ostalim nominovanim i pobednicima priliku da slave i budu proslavljeni zbog svog neverovatnog rada. Srce mi je slomljeno.

Smit je priznao da je njegovo ponašanje zasenilo sve druge pobednike 94. dodele Oskara.

- Želim da se fokus vrati na one koji su zaslužili pažnju za svoja postignuća i da dozvolim Akademiji da se vrati na to da podržava kreativnost i umestnost u filmu - naveo je, zaključujući da "promene zahtevaju vreme, a on je spreman da uloži veliki trud i da nikada sebi više ne dozvoli da nasilje nadvlada razum".

Predsednik Akademije Dejvid Rubin odgovorio je na ovu ostavku.

- Primili smo i prihvatili naopozivu ostavku gospodina Vila Smita. Nastavićemo da sprovodimo disciplinski postupak protiv gospodina Smita zbog nasilnog ponašanja na našem sledećem zakazanom sastanku 18. aprila.

Podsetimo, Vil Smit je tokom ceremonije dodele Oskara ošamario komičara Krisa Roka zbog šale izrečene na račun njegove supruge Džejde Pinket Smit. Smit se onda vratio na mesto psujući Roka, a samo 40-ak minuta kasnije dobio nagradu za najbolju mušku ulogu i ovacije. On se tada izvinio svima, ali ne i Krisu Roku, koji je odbio da podnese tužbu u policiji.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SLOBODA ZAVRŠILA NA INFUZIJI: Glumica se oglasila iz bolnice - evo u kakvom je stanju (FOTO)