BIO SAM VAN SEBE: Vil Smit se javno izvinio Krisu Roku

Novosti online

29. 03. 2022. u 09:11

HOLIVUDSKI glumac Vil Smit izvinio se komičaru Krisu Roku jer ga je ošamario tokom ceremonije dodele Oskara.

БИО САМ ВАН СЕБЕ: Вил Смит се јавно извинио Крису Року

FOTO: Tanjug/AP

Smit, koji je dobio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu Kralj Ričard, naveo je na Instagramu da je njegovo ponašanje bilo "neprihvatljivo i neoprostivo", prenosi Rojters.

- Želeo bih da ti se javno izvinim, Krise. Prešao sam granicu i pogrešio sam - naveo je Smit.

Smit je dodao da je nasilje u svakom obliku "otrovno i destruktivno" i objasnio da je šala o zdravstvenom stanju njegove supruge bila za njega previše i da je emotivno reagovao.

On je dodao da se oseća postiđeno, a izvinjenje je uputio i Akademiji filmske umetnosti i nauke, producentima dodele Oskara, prisutnima na ceremoniji i svima koji su gledali ceremoniju.

Izvinjenje je usledilo nakon što je američka Akademija filmske umetnosti i nauke saopštila da osuđuje postupak Smita i najavila da će pokrenuti istragu nakon što je on ošamario Roka, inače voditelja na ceremoniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Smit je ošamario Roka zbog neumesnog komentara na račun frizure Smitove supruge Džejde Piket Smit, koju je Rok uporedio sa "Dži Aj Džejn", akcionom heroinom iz istoimenog filma, koju je 1997. glumila Demi Mur obrijane glave.

Nakon komentara, a s obzirom na to da Džejda godinama pati od alopecije, Vil Smit se popeo na binu i udario Krisa Roka, nakon čega se vratio na svoje mesto i izrekao još nekoliko uvreda i psovki na račun Roka.

Nekoliko minuta kasnije Smit se ponovo popeo na binu da bi primio Oskara za najboljeg glumca.

Tom prilikom, kroz suze se izvinio za incident, ali ne i voditelju.

- Šale na moj račun deo su posla, ali šala o Džejdinom zdravstvenom stanju bila je previše za mene i emotivno sam reagovao. Sramota me je i moji postupci nisu ukazivali na čoveka kakav želim da budem - poručio je između ostalog Smit.

- Takođe bih želeo da se izvinim Akademiji, producentima ceremonije, svima koji su bili prisutni i gledaocima širom sveta. Takođe bih želeo da se izvinim porodici Vilijams i svojoj 'Kralj Ričard' porodici. Duboko žalim što je moje ponašanje upropastilo nešto što je trebalo da bude predivan događaj za sve nas - napisao je glumac na Instagramu.

Ranije je Akademija filmske umetnosti i nauka koja broji 9.900 članova osudila Smitove postupke, poručivši kako razmatra stvar.

- Zvanično smo započeli istragu incidenta i istražićemo dalje radnje i posledice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom - dodala je Akademija.

Kršenja pravilnika mogu rezultirati suspenzijom ili izbacivanjem iz Akademije, oduzimanjem nagrade ili suspenzijom za buduće nagrade.

SAG-AFTRA, sindikat koji zastupa glumce, nazvao je Smitove postupke neprihvatljivim i rekao da je bio u kontaktu s Akademijom i televizijskom kućom ABC kako bi osigurao da se ovo ponašanje na odgovarajući način reši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)