BETI DOBIJA NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO: "Nišvil" ukazuje čast džez divi koja ove godine slavi pola veka karijere

V. N.

04. 03. 2022. u 11:28

POP i džez diva raskošnog glasa Beti Đorđević (76) ovogodišnja je dobitnica nagrade džez festivala "Nišvil" za životno delo.

БЕТИ ДОБИЈА НАГРАДУ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Нишвил указује част џез диви која ове године слави пола века каријере

Foto ATA Images

Priznanje će joj biti uručeno 10. avgusta, a publici festivala predstaviće se na otvaranju "Nišvila", 11. avgusta, kada će izvesti nekoliko numera uz pratnju "Nišvil big benda".

Karijeru Beti Đorđević, dugu pet decenija, obeležilo je nekoliko velikih hitova iz zlatnog doba jugoslovenske zabavne muzike tokom sedamdesetih, kada je sarađivala sa vrhunskim kompozitorima i aranžerima, ali i nepristajanje na bilo kakve kompromise, odnosno kategorično odbijanje da se zarad održavanja popularnosti prikloni trendovima sumnjivog umetničkog kvaliteta.

Umesto snimanja novih pesama, velikih koncerata i gostovanja na televizijima, a sve to sa muzikom koju kako sama kaže "ne oseća i lično ne prihvata", odabrala je da za probranu publiku u klubovima izvodi džez i soul program i upravo to joj je donelo takoreći kultni status kod poštovalaca kvalitetne muzike.

Jer svako ko je makar jednom uživo čuo Beti Đorđević, mora se saglasiti da je reč o jednom od najboljih interpretatora džeza na ovim prostorima svih vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri