INTIMNI SVET ROKERA: Promocija romana pokojnog basiste "Riblje čorbe" Miše Aleksića

V. M. P.

22. 12. 2021. u 22:43

ROMAN "Preko trnja", pokojnog bas gitariste "Riblje čorbe" Miše Aleksića, koji je "Laguna" posthumno objavila, predstavljen je sinoć u knjižari "Delfi" u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

ИНТИМНИ СВЕТ РОКЕРА: Промоција романа покојног басисте Рибље чорбе Мише Алексића

Na promociji govorili Nikola Čuturilo i Mišina ćerka Iva (druga zdesna) / Foto I. Marinković

U publici su bili svi članovi "Riblje čorbe" (osim Bore), Dejan Cukić, "Van Gog", kao i brojni Mišini prijatelji. Pozdravila ih je Aleksićeva ćerka Mina, koja je ocu pomagala oko pisanja, a posle njegove smrti dorađivala određene delove romana, kako bi bio spreman za objavljivanje.

Drugi Mišin roman, nakon autobiografije "Uživo" je priča o talentovanom gitaristi Džoniju, koji sredinom osamdesetih postaje član rok benda "Zvezde". Ubrzo stiče popularnost, obožavateljke i nove prijatelje. Pitak je, brzo se čita i zadovoljiće znatiželju svih koji žele da zavire u intimni svet rok zvezda.

- Ne znam kakav je život bio osamdesetih godina, jer sam rođena 1989, ali, po onome što sam pročitala, izgleda da je bilo veselo - rekla je Mina Aleksić. - Na čitaocima je da otkriju poruke romana, a jedna od njih je da pobeđuje prava i iskrena ljubav, jer se sve vreme uz rokenrol provlači i ljubavna priča.

Momčilo Bajagić Bajaga, koji je karijeru počeo u "Ribljoj čorbi", poručio je da se kroz priču glavnog lika, u kojem prepoznaje Mišu, vratio u mladost. Muzičar Nikola Čuturilo Čutura, svojevremeno takođe gitarista "Riblje čorbe", rekao je da je Mišin roman priča o snovima golobradih klinaca zanesenih magijom zvuka i podsetio da je Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije ove godine ustanovilo nagradu "Miša Aleksić", namenjenu mladim snagama.

KNjIGA RASPLAKALA BORU ČORBU

MADA nije bio na promociji, reč Bore Đorđevića, ipak se čula, budući da je bio jedan od recenzenata Mišinog romana "Preko trnja".

- Moj brat Miša me je ovom knjigom malo i rasplakao - poručio je Bora Čorba. - To i jeste i nije priča o "Ribljoj čorbi", ali me je podsetila na ljubav prema rokenrolu, iskreni entuzijazam koji nas je vodio ka uspehu, uspone i padove, a pre svega na jedno lepše i poštenije doba. Očajan sam što više nije među nama, da zajedno napišemo bar još koje poglavlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!